Κορωνοϊός: Μέχρι τότε θα παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες

Νέα παράταση στα μέτρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Μέχρι τότε θα παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες

Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό συνεχίζονται, ενώ νέα παράταση πήρε και η ημερομηνία μέχρι την οποία θα παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες και γενικότερα όλοι οι χώροι λατρείας.

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στις Εκκλησίες και σε όλους τους χώρους λατρείας μέχρι τις 11 Απριλίου.

Οι πιστοί δεν θα μπορούν να πηγαίνουν μαζικά στις εκκλησίες για την αποφυγή του κορωνοϊού και θα δίνεται η δυνατότητα σε τηλεοράσεις, διαδίκτυο και ραδιόφωνα να μεταδίδουν τη Θεία Λειτουργία.

Και ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας και η λειτουργία των καταστημάτων συνεχίζεται, τα πρόστιμα και οι συλλήψεις των παραβατών συνεχίζονται.

Σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται αργότερα, η μόνη τροποποίηση αφορά στην προσθήκη δυνατότητας και διαδικτυακής μετάδοσης των λειτουργιών από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο το οποίο αναμεταδίδει την λειτουργία.

Από την πλευρά της η Εκκλησία οργανώνει με τηλεδιάσκεψη έκτακτη σύγκλιση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το απόγευμα της Τετάρτης προκειμένου να συζητηθεί η νέα ΚΥΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε επισημάνει στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ την ανάγκη για τέλεση της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής με έναν ιερέα και έναν ψάλτη χωρίς την παρουσία πιστών.

Πηγή: protothema.gr

Παράταση θα πάρει και η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας

Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχει λάβει η Κυβέρνηση με σκοπό τον περιορισμό και την εξαφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, μέχρι πότε θα διαρκέσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη;

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

«Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου». Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» του OPEN ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Όσον αφορά τα αντισηπτικά, σημείωσε ότι σύντομα θα λυθεί η κατάσταση με αυτά και τόνισε ότι θα γίνουν τα πάντα για να υπάρχουν και μάσκες στην αγορά. «Η αισχροκέρδεια είναι κάτι ανήθικο. Γι' αυτό και επέβαλα πρόστιμο 50.000 ευρώ σε συγκεκριμένα εταιρεία. Θα είμαστε αμείλικτοι με την αισχροκέρδεια», ξεκαθάρισε.