Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη 02 Απριλίου τα ξημερώματα στην Ινδονησία και συγκεκριμένα την περιοχή Kepulauan Barat Daya. Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 5:20 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας την Ινδονησία. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 70 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Dili, στην περιοχή Timor-Leste, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 40 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή. Δείτε ωστόσο και το σεισμό, που έγινε αισθητός στην Αττική και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους.

Πέρα από το σεισμό στην Ινδονησία, σεισμός σημειώθηκε και στις ΗΠΑ

Ισχυρός σεισμός στο Αϊντάχο των ΗΠΑ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 01 Απριλίου. Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών.

Ισχυρός σεισμός της τάξεως των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις ΗΠΑ.

Ο σεισμός έγινε στην Πολιτεία του Αϊντάχο, στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο γεωφυσικής (USGS). Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και σημειώθηκε σε σχετικά μικρό βάθος, 10 χιλιομέτρων.

Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών, σε μεγάλη απόσταση από τις πόλεις. Ο σεισμός, διάρκειας μεταξύ 20 και 30 δευτερολέπτων, έγινε πάντως αισθητός σε όλο το Άινταχο και σε γειτονικές πολιτείες.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το μικρό χωριό Στάνλεϊ (68 κάτοικοι) ή 125 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα, την Μπόιζ.

Πηγή: iefimerida.gr