Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Είναι τελικά νεκρός;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ραγδαίες δείχνουν να είναι οι εξελίξεις με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ συνεχίζουν να οργιάζουν οι φήμες που τον θέλουν νεκρό, με επιστήμονες από τη Βόρεια Κορέα να ξεκαθαρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως ο ηγέτης τους είναι ζωντανός.

Έκτακτη ενημέρωση υπάρχει για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, με το ερώτημα να αιωρείται σχετικά με το αν τελικά ζει ή όχι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο της γειτονικής Νότιας Κορέας, λοιπόν, ο Κιμ όχι μόνο δεν είναι νεκρός, αλλά ζει και είναι απολύτως υγιής.

«Είναι ζωντανός και καλά», δήλωσε ο Τσουνγκ-Ιν Μούν, σύμβουλος εξωτερικής Πολιτικής της Νότιας Κορέας, σημειώνοντας ότι η θέση της Σεούλ είναι πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει πεθάνει, ενώ αν φύγει από τη ζωή τη θέση του θα πάρει η αδερφή του.

Τόνισε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν μένει στην επαρχία Γουνσάν της Βόρειας Κορέας από τις 13 Απριλίου και πρόσθεσε μιλώντας στο Fox: «Δεν έχουμε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις μέχρι στιγμής».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει… εξαφανιστεί από προσώπου γης από τις 11 Απριλίου, όταν εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του κόμματος. Έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί, ούτε στις εκδηλώσεις για την επέτειο γέννησης του παππού του και ιδρυτή της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: athensmagazine.gr

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν εχθές

Σοκ έχουν προκαλέσει οι φήμες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αφορούν τις εξελίξεις της υγείας του Κίμ Γιονγκ Ουν, με νέα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας να είναι νεκρός.

Σύμφωνα με την Daily Mail ασιατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, βρίσκεται σε κώμα ή έχει αποβιώσει μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της μέρας έγινε γνωστό πως η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας απέστειλε ομάδα εμπειρογνωμόνων και ιατρών για δώσουν φως στην όλη κατάσταση μετά από έντονες φήμες για τον θάνατο του ηγέτη.

Το ταξίδι τους έρχεται εν μέσω αντιφατικών αναφορών σχετικά με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, με δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, να μην μπορούν να εξακριβώσουν, αν το ταξίδι της κινεζικής αποστολής αφορά πιθανή επιδείνωση ή βελτίωση της κατάστασής της υγείας του.

Χαρακτηριστικά η Daily Mail επικαλείται την ιαπωνική εφημερίδα Shukan Gendai ,η οποία αναφέρει την κωματώδη κατάσταση υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη βασιζόμενη σε Κινέζο γιατρό, ο οποίος αποτελεί μέρος της ομάδας που μεταβαίνει στην Βόρειο Κορέα, για να παρακολουθήσει την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο ιατρός αναφέρει ότι ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας βρίσκεται σε «κωματώδη κατάσταση» μετά από χειρουργική επέμβαση καρδιάς νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Κιμ Γιονγκ Ουν νεκρός

Πηγή: kathimerini.com.cy