Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 | Επικοινωνία

Μπερδεύτηκε ο Γιώργος Αυτιάς στον αέρα και αντί για Τσιόδρα είπε...

Απίστευτο περιστατικό στον ΣΚΑΙ

Μπερδεύτηκε ο Γιώργος Αυτιάς στον αέρα και αντί για Τσιόδρα είπε...
Ενημέρωση 09.05.2020 12:11
Από Youweekly Team

Ένα λάθος έκανε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ο Γιώργος Αυτιάς για τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, το οποίο και έσπευσε να διορθώσει. Συγκεκριμένα, δεν τον είπε Τσιόδρα, αλλά κάπως διαφορετικά, ένα λάθος που κάνουμε όλοι.

Τους τελευταίους μήνες ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ενώ, και στα social media έχει γίνει viral.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι που μπερδεύουν το επίθετο του και το λένε λάθος. Ένα λάθος μάλιστα, που έκανε στον αέρα του ΣΚΑΙ και ο Γιώργος Αυτιά.

Συγκεκριμένα, μπερδεύουμε το επίθετο του, και αντί για «Τσιόδρας» τον αποκαλούμε «Τσιόρδα». Το ίδιο λάθος έκανε σήμερα το πρωί και ο Γιώργος Αυτιάς και έσπευσε να το διορθώσει.

Ωστόσο, χθες «έσκασε» και μια απίστευτη είδηση για τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ξεχάστε τον στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Διαβάστε τι έχει συμβεί με τον λοιμωξιολόγο.

Πριν το μπέρδεμα του Γιώργου Αυτιά ο Σωτήρης Τσιόρδας έκανε ένα απίστευτο ξέσπαμα

Άγριο ξέσπασμα του Σωτήρη Τσιόδρα, πως «δεν κρύβουν θανάτους και δεν πρόκειται για επινόηση δικιά του».Σχολιάζοντας το θέμα κατά την ενημέρωση για την πορεία της νόσου τόνισε πως ο αντικειμενικός τρόπος να καταγράφονται οι θάνατοι είναι όταν όποιος ασθενής.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας σχολίασε την παραφιλολογία, όπως τη χαρακτήρισε, σχετικά με τον τρόπο που η επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού καταγράφει τα θύματα από την πανδημία.

Σχολιάζοντας το θέμα κατά την ενημέρωση για την πορεία της νόσου, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως ο αντικειμενικός τρόπος να καταγράφονται οι θάνατοι είναι όταν όποιος ασθενής, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, είχε θετικό μοριακό πρόσημο και πέθανε. Όπως είπε, «έχεις θετική PCR, είσαι κρούσμα». Δεν υποκαταγράφουμε θανάτους, δεν τους κρύβουμε» είπε ο λοιμωξιολόγος.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως οι οδηγίες του ΠΟΥ σχετικά με την ταξινόμηση των θανάτων με συγκεκριμένα κριτήρια είναι σαφείς. Οποιοσδήποτε θάνατος με θετική PCR (μοριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό) δεν θα πρέπει να αποδίδεται σε άλλη αιτία χωρίς ξεκάθαρη αιτιολόγηση. Στην Ελλάδα, ως σήμερα έχουν καταγραφεί 147 νεκροί από τον κορωνοϊό.

Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο, τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Ωστόσο για να μην εμπίπτει στη λίστα των θυμάτων κορωνοϊού κάποιος ασθενής θα πρέπει να βγει αρνητικός στον ιό, να περάσει καιρός και τότε ο θάνατός του να αποδοθεί σε άλλη αιτία.

«Αν είχαμε το ελεύθερο να κρίνουμε κατά το δοκούν, τότε θα καταγράφαμε λιγότερους θανάτους και δεν θα τηρούσαμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες» επανέλαβε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μάλιστα, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης δεν ακολούθησαν το πρωτόκολλο αυτό, παρότι ο αριθμός των θανάτων γενικά παρουσιάζεται ασυνήθιστα αυξημένος. «Παρατηρούμε μεγάλες αυξήσεις των θανάτων, μεγάλο μέρος των οποίων αποδίδεται στον νέο ιό» είπε, χωρίς αυτό να μπορεί να διαπιστωθεί.

Σωτήρης Τσιόδρας: Δεν πρόκειται για επινόηση δικιά μου

«Δεν πρόκειται για επινόηση δικιά μου. Η επιστημονική κοινότητα της χώρας ακολουθεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες, την επιστημονική πρακτική, δεν εξυπηρετούμε καμιά σκοπιμότητα» σημείωσε κλείνοντας το θέμα της καταγραφής θανάτων του κορωνοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε ωστόσο, το ποσοστό που αντιπροσώπευε τους θανάτους από τον ιό στην Ελλάδα και τα θύματα του οποίου παρουσίαζαν την τυπική εικόνα της νόσου Covid-19 είναι συντριπτικό. Η πνευμονία και η αναπνευστική ανεπάρκεια ήταν κλινική εικόνα που παρουσίασαν σχεδόν όλοι οι θανόντες από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.Να πούμε ότι αναφορικά με τον κορωνοϊό είχαμε και μια δυσάρεστη είδηση καθώς πέθανε ο Dave Greenfield.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

ΣΚΑΙ: «Λαχείο» ο Γιώργος Αυτιάς! Τα σαρωτικά νούμερα τηλεθέασης!

Σωτήρης Τσιόδρας: "Ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δυο μέλη της οικογένειας του"

Share