Θρήνος - Πέθανε ο Θέμος Στοφορόπουλος

Πένθος...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος - Πέθανε ο Θέμος Στοφορόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, ο Πρέσβης επί τιμή, Θέμος Στοφορόπουλος. Με την είδηση πως πέθανε... επικρατεί θρήνος στην οικογένεια τους και στους οικείους του ανθρώπους.

Ήταν πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, όταν το 1988, εκδηλώνοντας την διαφωνία του με την τότε στροφή του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στα ελληνοτουρκικά και την συμφωνία του Νταβός, υπέβαλε την παραίτησή του.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον πρέσβη επί τιμή Θέμο Στοφορόπουλο, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή.

«Ο Θέμος Στοφορόπουλος διετέλεσε πρέσβης σε διάφορες χώρες, όπως Λίβανος, Συρία, Κύπρος, από όπου και παραιτήθηκε, το 1988, διαφωνώντας με την εξωτερική πολιτική της τότε ελληνικής κυβέρνησης και τη συμφωνία του Νταβός. Για τις υπηρεσίες του, του απενεμήθη ο βαθμός του πρέσβη επί τιμή.

Υπήρξε συγγραφέας πολλών βιβλίων, με θέμα τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το Κυπριακό ζήτημα. Όπως ο ίδιος έλεγε συχνά μέσα από τις προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες συναντήθηκε με τις ιδέες του μαρξισμού και το αντι-ιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα.

Μέχρι το τέλος της ζωής του συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ, ενώ υπήρξε για χρόνια ενεργό στέλεχος του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, διατελώντας μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη», αναφέρει ανακοίνωση του Κόμματος, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Παγκόσμιος θρήνος επικρατεί και με την είδηση πως πέθανε ο Μπομπ Γουέιτον! Είχε γραφτεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες

Θρήνος - Πέθανε ο Νίκος Ζουμπογιώργος

Θλίψη προκαλεί η είδηση πως πέθανε ο Νίκος Ζουμπογιώργος, που διατέλεσε από το 1981 - 1990 αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενώ ήταν και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα μια απώλεια μετράει η ΕΠΟ, αφού ένα μήνα πριν απεβίωσε ακόμα ένα μέλος της.Ο εκλιπών υπήρξε ιπτάμενος αξιωματικός της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Νίκου Ζουμπογιώργου, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προεδρείου της, στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Θρήνος πέθανε

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΙΝΑΛ: «Με θλίψη αποχαιρετούμε το σύντροφο Νίκο Ζουμπογιώργο που "έφυγε" σήμερα από κοντά μας. Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σεμνός, συνεπής και μαχητικός, αγωνιστής στην πρώτη γραμμή των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων για δεκαετίες. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του». Ωστόσο, θρήνος επικράτησε και χθες με την είδηση πως πέθανε η Άννα Βούλγαρη.

πηγή: athensmagazine.gr