Νέο σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Εικόνες που προκαλούν φρίκη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νέο σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Ένα νέο σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονία του Αφροεαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και σκορπά τη φρίκη, για τον αποτρόπαιο τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή ο άνδρας από τα χέρια τριών αστυνομικών.

Τα 8 λεπτά και 46 λεπτά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ αναπαριστούν σε ένα συγκλονιστικό βίντεο οι New York Times.

Τίτλος του βίντεο είναι «8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα: Πως ο Τζορτζ Φλόιντ σκοτώθηκε κατά την προσαγωγή του από αστυνομικούς». Τα λεπτά αυτά αντιστοιχούν στο χρόνο που ο Ντέρεκ Τσόβιν είχε το γόνατό του στο λαιμό του Αφροαμερικανού.

Ο Τζορτζ Φλόιντ ακούγεται να επαναλαμβάνει 16 φορές ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, όμως ο αστυνομικός επιμένει.

Στο μεταξύ συνεχίζει να φλέγεται η Αμερική μετά από την άγρια και αργή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται και η οργή να ξεχειλίζει, ενώ οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 3.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την διάρκεια περιπολίας οι αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα από διαδηλωτές. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάβενπορτ, Paul Sikorski ανέφερε ότι τρεις αστυνομικοί έκαναν περιπολία στην πόλη όταν τους περικύκλωσαν διαδηλωτές και άρχισαν να τους πυροβολούν.

Ο Sikorski είπε ότι διαδηλωτές έσπασαν τα οχήματα της αστυνομίας και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Αυτή είναι η πρώτη απόφαση για τους αστυνομικούς που δολοφόνησαν τον Τζορτζ Φλόιντ

Σάλος έχει δημιουργηθεί με την δολοφονία του αφροαμερικάνου στις ΗΠΑ, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικούς! Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η πρώτη απόφαση που πάρθηκε γι' αυτούς είναι η απομάκρυνσή τους από το αστυνομικό τμήμα!

Ωστόσο, η Αμερική έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά αφού οι κάτοικοι διαμαρτύρονται εξαγριωμένοι (δείτε εδώ το βίντεο που κυκλοφόρησε!). Τα νέα, επίσης, στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως οι αστυνομικοί είχαν ιστορικό βίας.

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ

Η απόφαση για τους αστυνομικούς που δολοφόνησαν τον Τζορτζ Φλόιντ

Η αστυνομία αποφάσισε την απομάκρυνση του αστυνομικού που προκάλεσε με το γόνατό του ασφυξία στον Τζορτ Φλόιντ, καθώς και άλλων τριών που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Κοινή συνισταμένη των δύο, που πρωταγωνιστούν στο βίντεο της κτηνωδίας, είναι οι εις βάρος καταγγελίες για χρήση αστυνομικής βίας. Τον Ντέρεκ Τσάβιν, ο οποίος είχε καθηλώσει τον Φλόιντ στην άσφαλτο, βαραίνουν 18 καταγγελίες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται υπό έρευνα, ενώ ο ασιατικής καταγωγής Του Τάο, είχε έξι καταγγελίες, μία εκ των οποίων παραμένει υπό έρευνα. Οι άλλοι δύο, ο Τόμας Λέιν και ο Τζέι Αλεξάντερ Αλεξάντερ δεν είχαν να παρουσιάσουν καταγεγραμμένο ιστορικό βίας.

Στην πόλη πάντως, κυκλοφορούν αφίσες με το ποιόν του Ντέρεκ Τσάβιν, στις οποίες καταγράφονται τα έργα και οι ημέρες του αστυνομικού της Μινεάπολης.

Παρ' ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, οι ειδικοί ερευνητές της αστυνομίας κάνουν λόγο για λαβή που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί και που απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση.