Τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό στο Εφετείο

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό στο Εφετείο

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγα λεπτά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αγνωστος τηλεφώνησε προειδοποιώντας για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο στη Λουκάρεως.

Ο άγνωστος δεν ανέφερε πού ακριβώς έχει τοποθετηθεί ο μηχανισμός, ούτε έδωσε κάποιο χρονικό περιθώριο. Το τηλεφώνημα έγινε στις 08:48 στα γραφεία του zougla.gr

Εκεί αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στις 12:30 η συνεδρίαση του δικαστηρίου που σταμάτησε χτες το βράδυ.

Πιθανότατα σήμερα είναι και η ημέρα που κάποιοι από τους ενόχους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη φυλακή, αφού το τέλος της διαδικασίας των ποινών είναι η αρχή της πλέον κρίσιμης φάσης που θα κρίνει τις αναστολές.

Αρχικά θα αγορεύσει η εισαγγελέας και στη συνέχεια θα εξεταστούν τα όσα ελαφρυντικά ζητούν οι καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες, τα οποία προκαλούν… γέλια και θυμό, ενώ θυμίζουμε πως οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα.

Τι συνέβη χθες στο Εφετείο

Μετά από 5,5 χρόνια διαδικασίας, έφτασε η κορυφαία στιγμή της δίκης της Χρυσής Αυγής με την ανακοίνωση της απόφασης.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο Εφετείο για την ανακοίνωση της απόφασης ήταν η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, που δεν έχει λείψει από καμία δικάσιμο τα τελευταία πέντε χρόνια. Από το δικαστήριο απουσιάζει ο Νίκος Μιχαλολιάκος και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Έξω από το Εφετείο είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να διαδηλώσουν, μεταξύ των οποίων μέλη του ΠΑΜΕ, αντιεξουσιαστές αλλά και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Μόλις χθες βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τις μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος κρίθηκε τελικά ένοχος.

Μια ακόμη σημαντική απόφαση πάρθηκε στο δικαστήριο που αφορά στην Χρυσή Αυγή που καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση.

Και τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση. Οι 7 μάλιστα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.