Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Άγιος Σάββας: 19 κρούσματα κορωνοϊού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο - Οι 4 είναι ασθενείς

Σοκ

Άγιος Σάββας: 19 κρούσματα κορωνοϊού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο - Οι 4 είναι ασθενείς
Ενημέρωση 29.10.2020 14:21
Από Youweekly Team

Δεκαέννεα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί μέχρι αυτή την ώρα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» εκ των οποίων τα τέσσερα είναι ασθενείς.

Συγκεκριμένα μετά την επιβεβαίωση τριών ιατρών της Β’ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής, θετικών στον κορωνοϊό, ακολούθησαν οι εξής ενέργειες:

  • Απολύμανση όλων των χώρων
  • Εκτεταμένη ιχνηλάτηση σε Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική και στην Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική, τόσο σε υγειονομικό προσωπικό, όσο και σε νοσηλευόμενους

Διαπιστώθηκαν συνολικά 15 κρούσματα στο προσωπικό και 4 κρούσματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ’ οίκον. Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό.

Οι 4 ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ». Η Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

Η Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα. Οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική.

Επισημαίνεται, ότι οι χημειοθεραπείες όλων των ασθενών συνεχίζονται κανονικά.

Τέλος, από σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου (σύνολο 1.200 άτομα).

Πηγή: Protothema.gr

Δείτε εδώ ποιες τρεις περιοχές της Ελλάδας μπήκαν σε lockdown!

Κλειστά λόγω κορωνοϊού όλα τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα την προσεχή Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων του κορωνοϊού και είναι οριστικό.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει, με ανακοίνωσή της, το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι «λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.»

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινούσαν κανονικά οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θεσσαλονίκη: Τεράστιες ουρές για τεστ κορωνοϊού λίγο πριν το lockdown

Η Khloe Kardashian αποκάλυψε πως είχε κορωνοϊό!

Share