Τραγωδία στη δομή φιλοξενίας της Μυρσίνης - Νεκρή 12χρονη

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τραγωδία στη δομή φιλοξενίας της Μυρσίνης - Νεκρή 12χρονη

Ο θάνατος ενός ανήλικου παιδιού στην δομή φιλοξενίας στη Μυρσίνη συγκλονίζει από χθες το βράδυ το κέντρο με τους Σύριους πρόσφυγες. Ένα κορίτσι ηλικίας περίπου 12 ετών από τη Συρία, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του περίπου στις έντεκα το βράδυ στο χώρο του κέντρου.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Γαστούνης και από εκεί στο Γ.Ν. Πύργου. Παρά το γεγονός ότι το κορίτσι δεν είχε παλμό, οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή, κάτι που όμως δεν κατάφεραν.

Το κορίτσι είχε «φύγει» από την πρώτη στιγμή που είχε καταρρεύσει στη δομή. Η κινητοποίηση των αρχών υπήρξε μεγάλη, προκειμένου να μεταφερθεί γρήγορα το παιδί στο νοσοκομείο και να γίνει η όποια προσπάθεια επαναφοράς του.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, το κορίτσι, πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο είχε διαπιστωθεί πως αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα και επρόκειτο να κάνει ιατρικές εξετάσεις. Όμως δεν πρόλαβε και πιθανότατα η καρδιά πρόδωσε το μικρό παιδί.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το τρίτο παιδί που χάνει τη ζωή του στη δομή. Το 2016 και το 2019, δύο μικρά παιδάκια είχαν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό, το πρώτο στην πισίνα του κέντρου και το δεύτερο στη θάλασσα. Θρίλερ επικρατεί και στην Λάρισα. 20χρονη φοιτήτρια βρέθηκε απαγχονισμένη στο διαμέρισμα της.

Πηγή: ilalive

Τραγωδία στην Κρήτη: 4 νεκροί σε ναυάγιο μεταναστών - Ανήλικα παιδιά στα θύματα!

Δεν έχει τέλος η τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης! Ναυάγησε σκάφος μεταναστών και μεταξύ στα 4 θύματα υπάρχουν και ανήλικα παιδιά!

Στους τέσσερις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών -δύο γυναίκες και δύο ανήλικα αγόρια 6 και 7 ετών- από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Έως τώρα έχουν διασωθεί από τη θαλάσσια περιοχή 57 άτομα. Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων. Θρίλερ και στο Ζούμπερι με νεκρό άντρα.

Οι τρεις σοροί και 19 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού. Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Στις έρευνες συμμετέχει επίσης ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του Λιμενικού.