Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Σε 1.281 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Αττική, που εξακολουθεί να καταγράφει σχεδόν τις μισές περιπτώσεις μολύνσεων που καταγράφονται σε όλη τη χώρα.

Για μια ακόμη ημέρα, στο κέντρο της Αθήνας καταγράφονται τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν στην Αττική, με 317 μολύνσεις. Ακολουθούν τα δυτικά προάστια με 206 περιστατικά και ο Πειραιάς με 197 μολύνσεις του κορωνοϊού.

Την Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.524 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 347 στο κέντρο της Αθήνας και 259 στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας.

Από το σύνολο των 2.785 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 16 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κατανομή των 2.769 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα:

Κορωνοϊός  χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού παραμένει αυξημένος, με τη Θεσσαλονίκη να καταγράφει 302 μολύνσεις και την Αχαΐα 151. Αυξημένη η διάδοση του κορωνοϊού και στη Λάρισα, που το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 83 περιστατικά, ενώ 50 διαγνώσεις διαπιστώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Κορωνοϊός - lockdown: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το «άνοιγμα»

Σήμερα αναμένεται να δοθούν οι τελικές εισηγήσεις για το "άνοιγμα" της αγοράς και την χαλάρωση των μέτρων του lockdown. Παρά το γεγονός ότι το τρίτο κύμα του κορωνοϊού καλπάζει στην χώρα μας και το ΕΣΥ δέχεται ασφυκτική πίεση η Κυβέρνηση προχωρά σε χαλάρωση των μέτρων.

Έτσι λοιπόν ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το πως θα κινηθούν οι πολίτες από δω και στο εξής.

Οι προσαρμογές θα αφορούν στην κατάργηση του ορίου μετακινήσεων των δύο χιλιομέτρων (για τον κωδικό 6 που ισχύει τώρα) και την αλλαγή του ωραρίου απαγόρευσης μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα (από τις 7 το απόγευμα στις 9), άνοιγμα των κομμωτηρίων, αλλά και των αρχαιολογικών χώρων.

Η προσαρμογή αυτή στα μέτρα κρίνεται... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr