Φονικό Γλυκά Νερά: Το γενετικό υλικό στο σπίτι "δείχνει" τους δράστες της δολοφονίας

Κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός από τους τρεις δράστες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φονικό Γλυκά Νερά: Το γενετικό υλικό στο σπίτι

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί της Αστυνομίας αξιολογούν τα ευρήματα στο σπίτι του 32χρονου πιλότου του και της άτυχης Κάρολαιν, με ορισμένα εξ αυτών να βοηθούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, εκτός από την κατάθεση του πιλότου, ο οποίος φαίνεται ότι έχει ήδη περιγράψει πλήρως τα χαρακτηριστικά του ενός δράστη στους αστυνομικούς, οι ειδικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν εντοπίσει στο σημείο τρίχες οι οποίες πολύ πιθανόν να ανήκουν σε έναν εκ των δραστών.

Από την πρώτη ημέρα η έρευνα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, έλαβε χαρακτηριστικά «αντιρομοκρατικού τύπου» καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε ειδικά μηχανήματα και εργαλεία προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία των δραστών. Παράλληλα, ελήφθη γενετικό υλικό από τα νύχια και το πρόσωπο της 20χρονης, η οποία ήρθε σε επαφή με τους δράστες αλλά και από σχοινιά και ταινίες που χρησιμοποίησαν για την ακινητοποίηση του ζευγαριού.

Φονικό στα Γλυκά Νερά

Γενετικό υλικό και αποτυπώματα που συλλέχθηκαν από το σπίτι της οικογένειας, τοποθετούνται σταδιακά στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων αλλά και σε αυτή με περίπου 165.000 «ορφανά» αποτυπώματα και DNA.

Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι ο μεγάλος χρόνος παραμονής των δραστών στο σπίτι θα έχει αφήσει αποτυπώματα που μπορούν να αξιοποιηθούν. Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας, πάντως, συγκλίνουν στο ότι οι δράστες ανήκουν σε εγκληματική συμμορία Αλβανών-Ρομά ή Γεωργιανής Μαφίας και εκεί έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους προκειμένου να εντοπιστούν. Για αυτό το λόγο έχουν ήδη ανασυρθεί φάκελοι εγκληματικών οργανώσεων που την τελευταία 5ετία έχουν δράσει με παρόμοιο τρόπο και ιδιαίτερη απαξία της ανθρώπινης ζωής ενώ εξετάζονται εκ νέου υποθέσεις από το παρελθόν με παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως γράφει το iefimerida.gr.

«Ραγίζουν καρδιές» τα λόγια του συζύγου της Κάρολαιν

Πραγματοποιήθηκε στην Αλόννησο, η κηδεία της νεαρής Κάρολαιν που δολοφονήθηκε από ληστές που μπήκαν μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Στη κηδεία της βρέθηκαν άνθρωποι από όλο το νησί για να πουν το τελευταίο αντίο στην μητέρα που ξεψύχησε με τόσο άδικο τρόπο. Ο σύζυγός της, έχοντας στην αγκαλιά του το μωρό, είπε μερικά λόγια για την αγαπημένη του, χαρακτηρίζοντάς την ως την «χαρά της ζωής».

«Ήμουν τυχερός που σε γνώρισα, πολύ τυχερός που με αγάπησες, ακόμη πιο πολύ τυχερός που είσαι η μητέρα του παιδιού μου. Η Λυδία θα μεγαλώσει χωρίς να θυμάται την υπέροχη μανούλα της, αλλά η Καρολάιν, που ήταν η χαρά της ζωής θα είναι για πάντα κοντά μου μέσα από τη Λυδία…», ήταν τα σπαρακτικά λόγια του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν.