Επίθεση με βιτριόλι: «Παλεύουμε για το αφτί της Ιωάννας»

Οι δηλώσεις της γιατρού της Ιωάννας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: «Παλεύουμε για το αφτί της Ιωάννας»

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου επικοινώνησε με την εκπομπή Live News και μεταξύ άλλων εξήγησε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η θεραπεία της, ένα χρόνο μετά την βάναυση επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε με βιτριόλι και μετά το 8ο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε.

Οι δηλώσεις της γιατρού της Ιωάννας για την επίθεση με βιτριόλι

«Έξι μήνες μετά το τελευταίο χειρουργείο, έπρεπε να επέμβουμε πάλι. Πήγαν όλα καλά. Ήταν η σωστή στιγμή και για την Ιωάννα, για την επούλωση των πληγών της, αλλά και για εμάς στο Θριάσιο. Η Ιωάννα είναι η μόνη που ζει αυτό το δράμα. Εμείς είμαστε γύρω-γύρω, εκείνη είναι που το βιώνει.

Είναι προσωπική της επιλογή το πόσο θα επικοινωνήσει στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται γι’ αυτό. Εγώ έχω την άδειά της είναι να δίνω κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες. Ξέρω ότι αισθάνεται πραγματική ευγνωμοσύνη για την αγάπη που έχει πάρει. Επιλέγει αυτή τη στιγμή να δείξει ένα μικρό κομμάτι του τι της συμβαίνει, έτσι για να πει ένα ευχαριστώ.

Της έχουμε πει από την πρώτη στιγμή πως ο δρόμος είναι μακρύς, τα αποτελέσματα θα είναι ό,τι μπορούμε καλύτερο.

Παλεύουμε με το αφτί, δεν υπάρχει πτερύγιο αλλά ένας ακουστικός πόρος, μπήκαμε στο χειρουργείο και προσπαθήσαμε να το ανοίξουμε γιατί διαφορετικά θα έχει πρόβλημα στην ακοή, έχουμε το μάτι που πρέπει να είναι καλυμμένο, έχουμε τον τράχηλο που ρικνώνεται, της κάναμε λιπομεταφορά, χρησιμοποιήσαμε αυξητικούς παράγοντες από το αίμα της για την βελτίωση των ουλών. Χρησιμοποίησαμε βλαστοκύτταρα… Είναι πολλά αυτά που έγιναν και θα γίνουν», είπε χαρακτηριστικά η γιατρός της Ιωάννας.

Η ψυχολογία της Ιωάννας μετά το 8ο χειρουργείο

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου υποβλήθηκε σε 8ο χειρουργείο, ένα χρόνο μετά την βάναυση επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε έξω από το γραφείο της στην Καλλιθέα.

Οι δικηγόροι της, μίλησαν στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA και περιέγραψαν ποια είναι η ψυχολογία της κοπέλας μετά και από την τελευταία επέμβαση.

«Η Ιωάννα έκανε την όγδοη επέμβαση, θα ακολουθήσουν κι άλλες. Η ψυχολογία της έχει λίγο αλλάξει με τη βοήθεια και την αγάπη που δέχεται.»

Ο δεύτερος δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής, συμπλήρωσε: «Είναι πολύ χαρούμενη συνέπεια του γεγονότος ότι θα ξαναρχίσει το πρόγραμμα αποθεραπείας της μετά από έξι μήνες, που την πήγε πάρα πολύ πίσω. Από την άλλη, παραμένει η αγωνία για την τελική έκβαση των αποτελεσμάτων των χειρουργείων και βεβαίως για τον μεγάλο δρόμο που έχει να διανύσει μέχρι να μπορέσει να έχει μία πρώτη άποψη για το ποια θα είναι η τελική της εικόνα.»