Θρήνος για την Σοφία Σακοράφα

Πέθανε η μητέρα της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος για την Σοφία Σακοράφα

Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνει η Σοφία Σακοράφα, μετά την Νίκη Κεραμέως, καθώς έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη της μητέρα, Αντιγόνη, το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 93 ετών. Σε βαρύ πένθος έχει πέσει η οικογένεια της βουλευτή του ΜέΡΑ25.

Η κηδεία της μητέρας της θα γίνει την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, πρόεδρος του οποίου είναι Σοφία Σακοράφα, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για το θάνατο της μητέρας της Σοφίας Σακοράφα

Θρήνος για την Σοφία Σακοράφα

“Δύσκολες στιγμές βιώνει η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, λόγω της απώλειας της αγαπημένης της μητέρας Αντιγόνης, η οποία έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης. Την είδηση μετέφερε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, ο οποίος προήδρευσε στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Τα μέλη του συμβουλίου με αφορμή την δυσάρεστη είδηση, προχώρησαν στην παρακάτω ανακοίνωση: «Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, για την απώλεια της μητέρας της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει στεφάνι στην κηδεία, η οποία θα γίνει την Παρασκευή (31/12) στις 12.00 στον ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα”.

Λίγα λόγια για την Σοφία Σακοράφα

Όταν αποχώρησε από τον αθλητισμό ασχολήθηκε με την πολιτική. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας (με 33.503 σταυρούς προτίμησης) στις εκλογές του 2007, καθώς και στις εκλογές του 2009.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη 6 Μαΐου 2010 για το νομοσχέδιο σχετικά με το μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και για τα έκτακτα μέτρα που πήρε η χώρα για να μη χρεοκοπήσει, διαγράφτηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς δήλωσε «παρών» μαζί με τον Γιάννη Δημαρά και τον Βασίλη Οικονόμου που επίσης δήλωσαν «παρών», ξεφεύγοντας από την κομματική γραμμή που είχε ορίσει ο αρχηγός του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου.

Στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και του Ιουνίου του 2012, εξελέγη βουλευτής Β' Αθηνών με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πρώτη σε σταυρούς (71.407) από τους υποψήφιους του κόμματος στην εν λόγω περιφέρεια. Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με το ίδιο κόμμα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 19 Δεκεμβρίου 2018 εντάχθηκε στο Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25) του Γιάνη Βαρουφάκη, με το οποίο ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2019.Εκλέχθηκε βουλευτής στην περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών στις εκλογές του 2019.