Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία - Τι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία - Τι εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή η οποία μίλησε το πρωί της Παρασκευής 31/12 στην κάμερα του ΣΚΑΪ, τόνισε χαρακτηριστικά πως τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, η υπουργός τόνισε ότι δεν θα αλλάξει κάτι στο πλάνο που υπάρχει για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Όπως είπε, κυβέρνηση και ειδικοί θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα για τις επόμενες 10 ημέρες και αναλόγως θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν αλλαγές.

Επιπλέον, ανέφερε ότι τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν με rapid test, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει “κλειδώσει” ακόμη.

Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή

Νέα μέτρα κορωνοϊού - Τι ισχύει για take away και delivery

Διευκρινίσεις από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις τρεις υπηρεσίες από τα καταστήματα εστίασης.

Κανονικά συνεχίζεται η λειτουργία των υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through).

Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr