«Κοιμόμουν μέσα σε...» - Η συγκλονιστική εμπειρία του Σπύρου Λάμπρου στη Μαριούπολη

Συγκινούν τα λόγια του από την κατάσταση στον πόλεμο

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Κοιμόμουν μέσα σε...» - Η συγκλονιστική εμπειρία του Σπύρου Λάμπρου στη Μαριούπολη

Συγκλονίζουν και συγκινούν οι αφηγήσεις των ανθρώπων που επέστρεψαν από την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία και την κόλαση που έχει δημιουργηθεί, με εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς και να κρύβονται.

Τον δημοσιογράφο, Σπύρο Λάμπρου στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του από την Μαριούπολη, φιλοξένησε η Ζήνα Κουτσελίνη στην εκπομπή της, το μεσημέρι της Πέμπτης 17/3, και οι αφηγήσεις του ραγίζουν καρδιές.

Τα σπαρακτικά λόγια του Σπύρου Λάμπρου για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο σπουδαίος δημοσιογράφος, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στην «καρδιά» του πολέμου, και μίλησε για τις επικίνδυνες συνθήκες του πολεμικού ρεπορτάζ, για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, για τις θλιβερές, συγκλονιστικές εικόνες των απελπισμένων κατοίκων που κατέγραψε και για πολλά άλλα.

«Είναι ανείπωτο το...» - Οι πρώτες δηλώσεις των δημοσιογράφων που επέστρεψαν

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επιστροφή τους, από την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Σταύρος Ιωαννίδης βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής "Σαββατοκύριακο παρέα" το πρωί την Κυριακής 6/3.

Για πολλές μέρες, η σκέψη και η αγωνία όλων των Ελλήνων, δεν ήταν μόνο στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και στους Έλληνες ομογενείς μας, αλλά και στους ανταποκριτές που είχαν σταλεί στον πόλεμο ώστε να μεταφέρουν τι συμβαίνει εκεί.

Ο γνωστός δημοσιογράφος βρισκόταν στη Μαριούπολη και περιέγραφε λεπτό προς λεπτό τα όσα συνέβαιναν στην Ουκρανική πόλη μετά την εισβολή των Ρώσων, τώρα που επέστρεψε σώος και αβλαβής στην Ελλάδα, είχε τη δυνατότητα να μιλήσει για την οδύσσεια που βίωσε μαζί με άλλους εκπροσώπους του Τύπου από τη χώρα μας όσο βρισκόταν εκεί.

Όπως τόνισε ο Σταύρος Ιωαννίδης, το ταξίδι της επιστροφής ήταν και το πιο δύσκολο και με αβεβαιότητα καθώς δεν ήξεραν αν θα κατάφερναν να περάσουν. "Πηγαίναμε λίγο στα τυφλά" είπε.

"Όταν φτάσαμε στη Μαριούπολη, είδαμε μία πόλη που δεν αναγνωρίζαμε πλέον. Οι κάτοικοι δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι θα γίνει πόλεμος. Κάνοντας το ρεπορτάζ στα χωριά όπου ζουν πάρα πολλοί Έλληνες ήταν πολύ χαρούμενοι άνθρωποι, μας άνοιξαν τα σπίτια τους. Μας έδειξαν πραγματική αγάπη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί έχουν εξαφανιστεί από βομβαρδισμούς πολλά χωριά. Αυτά τα χωριά που έσφυζαν από ζωή''.

"Το ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στις περιοχές αυτές είναι ανείπωτο".