Τραγωδία Πάτρα: «Πρέπει να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν το οξυγόνο»

Η τοποθέτηση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: «Πρέπει να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν το οξυγόνο»

Στην εκπομπή Live News μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/3) ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράξενη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, επισημαίνοντας πως ακόμα υπάρχουν αρκετά σημεία στην έρευνα που πρέπει να αποσαφηνιστούν, ενώ αποκαλυπτική ήταν και η μαρτυρία της ψυχολόγου του Χαμόγελου του Παιδιού (δείτε εδώ όλα όσα είπε).

Η τοποθέτηση του Γρηγόρη Λέων για την Πάτρα

«Στην προκειμένη υπόθεση το γεγονός πως υπάρχει περιγραφή των τελευταίων στιγμών των παιδιών από τον μοναδικό άνθρωπο που ήταν δίπλα τους, εκείνες τις στιγμές, μας δίνει μία ξεκάθαρη εικόνα» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Κατόπιν, επισήμανε πως από τις τελευταίες συνεντεύξεις της μητέρας των κοριτσιών γίνεται ξεκάθαρο πως βλέπουμε μία μητέρα να αγωνιά που τα παιδιά της στερούνται οξυγόνο και ήταν ένα από τα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψιν των ιατροδικαστών.

«Σε μία κατάσταση ηπατικής ανεπάρκειας, βλέπουμε ένα παιδί να κιτρινίζει, να παθαίνει ίκτερο, να υποφέρει, σίγουρα όχι, όμως να στερείται οξυγόνο» τόνισε ο κ. Λέων.

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως είναι βέβαιος πως η ειδική επιτροπή θα οδηγηθεί σε σωστά συμπεράσματα και θα αναθεωρήσει την αρχική αιτία θανάτου που είχε παρουσιαστεί και επισήμανε πως πρέπει να δικαιολογηθούν τα δύο τραύματα που έχουν βρεθεί στα δύο παιδιά σε ανατομικές περιοχές,καθώς και το αίμα στο πανάκι του μωρού.

Νέα ανατρεπτική μαρτυρία από πρώην συνάδελφο της μητέρας - «Πήγα στην κηδεία του κοριτσιού και...»

Οι εξελίξεις με την υπόθεση της Πάτρας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με το ζήτημα να παίρνει συνεχώς διαφορετική τροπή, λόγω των νέων μαρτυριών, που βγαίνουν συνεχώς στη φόρα. Το πρωί της Τετάρτης 23/3 η δήλωση μιας συναδέλφου της μητέρας στο Super Κατερίνα έμελλε να ρίξει περισσότερο φως στα γεγονότα.

Όπως αποκάλυψε η ίδια συνεργαζόταν με την άτυχη μάνα σε ξενοδοχειακή μονάδα και έτσι είχε πλήρη εικόνα εκείνης αλλά της σχέσης της με τον σύζυγο και τα παιδιά της. Αυτό που της έκανε αίσθηση ωστόσο και θέλησε να μοιραστεί αφορά στις αντιδράσεις της τελευταίας κηδείας.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν κάθε φορά είναι πολλά και διαφορετικά και σίγουρα η έκτακτη εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη την Παρασκευή 25/3 θα είναι ιδιαίτερα βοηθητική.

«Δουλεύαμε στο ίδιο ξενοδοχείο πριν πεθάνει το πρώτο της παιδί. Εκείνη ήταν καμαριέρα κι εγώ δούλευα στο σέρβις και στο μπαρ. Ήταν μαζί με τον Μάνο τότε και ήταν πολύ χαρούμενοι. Είχε φέρει την Τζωρτζίνα και τη Μαλένα στο ξενοδοχείο και ήταν μια χαρά. Σαν ζευγάρι ήταν πολύ πιο ωραίος ο Μάνος σε σχέση με τη Ρούλα», είπε συνάδελφος της Ρούλας Πισπιρίγκου στη «Super Κατερίνα» και συνέχισε:

«Η Ρούλα είχε σταματήσει τη δουλειά 2-3 μήνες πριν από τον θάνατο της Ίριδας. Πήγα στην κηδεία του κοριτσιού και μου φαίνονταν και οι δύο πολύ ψύχραιμοι, με το ζόρι τους έβγαινε δάκρυ».