Στα χρώματα της Ουκρανίας φωταγωγήθηκε το Προεδρικό Μέγαρο

Στο πλαίσιο της ημέρας της Ευρώπης

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Στα χρώματα της Ουκρανίας φωταγωγήθηκε το Προεδρικό Μέγαρο

Την ώρα που ο λαός της Ουκρανίας είναι αντιμέτωπος με απάνθρωπες συνθήκες, και βιώνει με τον πιο σκληρό τρόπο τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία, η υπόλοιπες χώρες γιορτάζουν την Ημέρα της Ευρώπης, και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως λαός είναι αν αφιερώσουμε έστω και μία μικρή κίνηση σε αυτή τη χώρα

Φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της σημαίας τους το Προεδρικό Μέγαρο

Το Προεδρικό Μέγαρο φωταγωγήθηκε λοιπόν στα χρώματα της μπλε και κίτρινης σημαία της Ουκρανίας, και η σημαία προβλήθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η φωταγώγηση αποτελεί ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό, που αγωνίζεται για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, το κράτος δικαίου και το δικαίωμα για αυτοδιάθεση, τις θεμελιώδεις αξίες του πολιτισμού μας».

Η φωταγώγηση του προεδρικού μεγάρου στα χρώματα της Ουκρανίας
Το προεδρικό μέγαρο στα χρώματα της Ουκρανίας

Εξωτερική και εσωτερικές φωτογραφίες (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI)

«Οι Ουκρανοί μου θύμισαν τους Έλληνες»

Το μεσημέρι της Τετάρτης 4/5 η Ελένη Μενεγάκη υποδέχτηκε μέσα από την εκπομπή της «Ελένη» την Μιμή Ντενίση όπου από τα πρώτα κιόλας λεπτά "έμεινε" κάγκελο μαζί της με την επική ατάκα που ανέφερε στον αέρα.

Από την άλλη, η γνωστή ηθοποιός δεν δίστασε να αναφερθεί και για το Ουκρανικό ζήτημα καθώς χιλιάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από την Ρωσική εισβολή. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε πως: «Οι Ουκρανοί μου θύμισαν τους Έλληνες. Οι Έλληνες θα είχαμε παραδοθεί ποτέ;

Όχι, ακόμα κι όταν ήρθαν μεγαθήρια στην Ελλάδα. Αυτό το θαυμάζω στους Ουκρανούς Συν ότι η Ευρώπη θα πλημμυρίσει και πάλι πρόσφυγες και θα καταλάβουν λίγο την Ελλάδα γιατί όταν δεχόμασταν πρόσφυγες μας έβριζαν που δεν δεχόμασταν άλλους».