Πάτρα: «Θα προσβάλλουμε το πόρισμα» - «Καταπέλτης» ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Προβλέπει μάχη μεταξύ εμπειρογνωμόνων

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Θα προσβάλλουμε το πόρισμα» - «Καταπέλτης» ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σαν βόμβα έσκασαν οι νέες εξελίξεις για την υπόθεση της Πάτρας το πρωί της Δευτέρας 21/6, καθώς έρχονται να αλλάξουν όλα τα δεδομένα. Μέχρι τώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούταν για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ωστόσο σύμφωνα με τους ιατροδικαστές και οι άλλοι δύο θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε πράξεις ανθρωποκτονίας.

Λίγες ώρες μετά τις νέες ειδήσεις ο δικηγόρους της κατηγορούμενης, Κωνσταντίνος Ζάρδας μίλησε στον αέρα του ΣΚΑΙ και ξεκαθάρισε ότι έχει σκοπό να προσβάλλει το εν λόγω πόρισμα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προσβάλλει το πόρισμα των ιατροδικαστών

«Το πόρισμα αυτό εμείς δεν το έχουμε στα χέρια μας και δεν ξέρουμε τι ακριβώς λέει ακούμε μόνο ένα ρεπορτάζ. Οι πρώτοι που θα εξετάσουν το πόρισμα είναι οι αντίστοιχοι εμπειρογνώμονες που έχουμε εμείς. Ήδη με όσα ακούμε από τα ρεπορτάζ και διαβιβάζουμε στους δικούς μας εμπειρογνώμονες, ήδη δεχόμαστε παρατηρήσεις.

Υπάρχει αμφισβήτηση σε τέτοιο βαθμό, που φρονώ πως μέσα στο δικαστήριο δεν θα υπάρχει τόσο μία μάχη μεταξύ νομικών επιστημόνων αλλά θα υπάρχει μάχη μεταξύ γιατρών και εμπειρογνώμων», τοποθετήθηκε ο ποινικολόγος.

Τα στοιχεία που πρόδωσαν την ασφυξία της Ίριδας και της Μαλένας

Το θρίλερ στην Πάτρα δεν έχει τελειωμό, καθώς ένα νέο πόρισμα που έγινε γνωστό τη Δευτέρα 20/6 ήρθε να τα ανατρέψει όλα. Τα ιστοπαθολογικά ευρήματα αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά με αποτέλεσμα να κληθεί η Πισπιρίγκου για νέα κατάθεση, που διήρκησε 4 ώρες.

Εφόσον λοιπόν, γνωστοποιήθηκε πως η Μαλένα και η Ίριδα είχαν ένα μαρτυρικό θάνατο, αφού δεν ισχύει ό,τι ξέραμε παρά μόνο ως αιτία θανάτου η ασφυξία. Μάλιστα για να ενισχυθεί αυτή το τελικό πόρισμα έγινε σοβαρή ιατροδικαστική εξέταση στα σώματα των κοριτσιών και τα παρακάτω στοιχεία ''μιλούν'' από μόνα τους.

  • Εξωτερικές κακώσεις με εκδορές στη μύτη
  • Ανάδειξη της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο), που η κυρία Τσάκωνα δεν κατέγραψε στην έκθεση της
  • Ηπατική βλάβη και όχι ανεπάρκεια, όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα
  • Έντονος βαθμός πνευμονικού οιδήματος και της συμφόρησης των πνευμόνωνΤραγωδία Πάτρα