«Πως είναι δυνατόν...» - Η εκτίμηση του Απόστολου Λύτρα σχετικά με τους ιατροδικαστές

Αναμένει έναν ιατρικό αντίλογο

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Πως είναι δυνατόν...» - Η εκτίμηση του Απόστολου Λύτρα σχετικά με τους ιατροδικαστές

Οι εξελίξεις εξακολουθούν να συγκλονίζουν στην υπόθεση της Πάτρας μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, θεωρώντας πια πως τα κοριτσάκια βρήκαν τέλος μετά από ασφυξία, που υπέστησαν. Από την άλλη, η μάνα Ρούλα Πισπιρίγκου, συνεχίζει να αρνείται τα πάντα - οσονούπω θα βρεθεί μπροστά στον ανακριτή βέβαια.

Οι δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα για την υπόθεση της Πάτρας

Ο κος Λύτρας μίλησε στην εκπομπή LiveNews και ανέφερε πως εκτιμά ότι θα ξεσπάσει ένας ιατρικός αντίλογος στην υπόθεση της Πάτρας ανάμεσα στους ιατροδικαστές.

«Υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που είδαν τα παιδιά όταν έκαναν νεκροψία – νεκροτομή, δύο ιατροδικαστές που ανατρέπουν με το πόρισμά τους τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις. Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες, εκείνο που δεν αλλάζουν είναι τα ευρήματα», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Πως είναι δυνατόν τρεις ιατροδικαστές που είδαν τις σορούς των παιδιών να έχουν καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα; Δεν είδα κάποιον ιατροδικαστή να αναφέρει ασφυξία ή εγκληματική ενέργεια. Εάν οι πρώτοι ιατροδικαστές ανέφεραν κάτι διαφορετικό θα είχαμε διώξεις πολύ νωρίτερα».

Ο δικηγόρος δεν πιστεύει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι εκείνη που σκότωσε τα παιδιά της. Όπως τόνισε ο ίδιος, είχε έρθει σε επαφή με στενά οικογενειακά και φιλικά πρόσωπα της 33χρονης, οι οποίοι έλεγαν πως αποκλείεται να είναι εκείνη που στέρησε τη ζωή της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας.

Μάλιστα, ο κος Απόστολος Λύτρας υπογράμμισε το γεγονός πως η Ρούλα Πισπιρίγκου φρόντιζε πολύ την Τζωρτζίνα, κάτι που τον κάνει να πιστεύει πως δεν κρύβεται η 33χρονη πίσω από τη δολοφονία της.

« Κανένας από αυτή την οικογένεια δεν είναι...» - Οι εκτιμήσεις του ψυχίατρου Σούρα για την Ρούλα

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η υπόθεση της Πάτρας μετά τις εξελίξεις από τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας αλλά και τις καταθέσεις των μελών της οικογένειας Πισπιρίγκου, ενώ όπως αποκαλύφθηκε από πρωινή εκπομπή, έρχεται σύντομα δίωξη για ένα από τα άτομα που κατέθεσε!

Εν αναμονή αποφάσεων από την Εισαγγελία , ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 24/6 στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για την προσωπικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και για την οικογένεια της γενικότερα.

«Από τη μία στιγμή υπάρχει η κεταμίνη, και από την άλλη υπάρχουν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών ερευνών. Είναι αδιάσειστα, είναι επιστημονικά, τι να πεις γι’ αυτά; Τι παραπάνω να ψάξουμε; Θα το ψάξει η Εισαγγελία, η Αστυνομία. Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το πράγμα; Είναι ένα παιδάκι που πεθαίνει στο σπίτι. Ο τρόπος που πεθαίνει έχει καταγραφεί, αυτό πώς θα δικαιολογηθεί; Τι χέρι να ψάξεις εκεί πέρα; Ποια άλλα «χέρια» να ψάξεις; Τι ευθύνη να δώσεις;».

«Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία, η πρώτη έκκληση που έκανα και στους 2 ήταν να σιωπήσουν. Εκείνοι αντίθετα, έδιναν συνεντεύξεις δεξιά και αριστερά, πιστεύοντας ότι είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, χωρίς να ξέρουν ότι είναι αρνητικά πρότυπα. Αυτό δείχνει τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες. Όταν έχουμε μία προσωπικότητα σαν της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έχει φανεί από τον τρόπο που μιλάει, που εκφράζεται, αυτό που λέει, από την αδιαφορία, από όλα αυτά, δεν χρειάζεται να είσαι ψυχίατρος για να το καταλάβεις» είπε.

«Δεν είναι ασθένεια αυτό το πράγμα. Κανένας από αυτή την οικογένεια δεν είναι ασθενής με την έννοια της ψυχιατρικής ασθένειας. Εκτός από τις ψυχικές ασθένειες υπάρχουν και οι προσωπικότητες. Με τέτοιες προσωπικότητες τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση»

«Υπάρχουν πολλές διαταραχές στην προσωπικότητα, μία από αυτές, λέγεται ψυχοπαθητική αντικοινωνική διαταραχή, που είναι η διαταραχή της έλλειψης συναισθημάτων, ενοχών και τύψεων. Είναι μία δημιουργία που γίνεται από μικρή ηλικία, από την εφηβεία και επεκτείνεται και περιέχει πολλά στοιχεία βίας, αδιαφορίας, και έλλειψης συναισθημάτων, ενοχών και τύψεων.

Αυτά είναι μία διαταραχή προσωπικότητας που δεν θεραπεύεται. Εάν είμαστε αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο – που κατά την ταπεινή μου άποψη είμαστε – για ποια συναισθήματα μιλάμε;» συνέχισε.