Περήφανη ολόκληρη η Ελλάδα - Ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο για τον Χρήστου και τον Γκολομέεβ στην κολύμβηση

Θρίαμβος!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Περήφανη ολόκληρη η Ελλάδα - Ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο για τον Χρήστου και τον Γκολομέεβ στην κολύμβηση

Πολλοί Έλληνες εκπροσωπούν την χώρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Μόναχο και δεν είναι λίγοι αυτοί που κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή, με παράδειγμα την Κατερίνα Στεφανίδη που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο. Στη συλλογή, όμως, με τα βραβεία προστίθενται και εκείνα του Απόστολου Χρήστου και του Κριστιάν Γκολομέεβ στην κολύμβηση.

Ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο για τον Απόστολο Χρήστου και τον Κριστιάν Γκλομέεβ

Ο Απόστολος Χρήστου, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο ένα 24ωρο πριν, κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα, προσθέτοντας άλλη μια διάκριση στις επιτυχίες του. Πάλεψε μέχρι τέλους με τον Τόμας Τσεκόν για το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο ο Ιταλός για μόλις τρία δεύτερα κατέκτησε την πρώτη θέση (52.21).

Λίγες στιγμές νωρίτερα, ο Κριστιάν Γκολομέεβ, τερμάτισε στην τρίτη θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης.

Θρίαμβος για τον Μίλτο Τεντόγλου - «Χρυσός» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

Μόλις λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (δείτε εδώ την απίστευτη υποδοχή που είχε από τον κόσμο), ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε με έναν ακόμη θρίαμβο μιας και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο.

Με το άλμα των 8,52μ, ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε ρεκόρ αγώνων και κατέκτησε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Ευρώπης.

«Όλοι οι άλτες του μήκους έχουν όνειρο τα 9 μέτρα! Το ίδιο κι εγώ... Μου μένει μισό μέτρο, ίσως κάτι λιγότερο, αλλά ναι το σκέφτομαι. Το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο, ήταν αυτό που ονειρευόμουνα, ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας που πίστευα ότι θα κερδίσω. Ο κόσμος επίσης ήταν φανταστικός και ειδικά η κερκίδα στο μήκος που ήταν όλη η οικογένεια μου και η Εθνική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε μετά το άλμα του.