Καιρός: Συνεχίζονται οι καταιγίδες για πέμπτη ημέρα - Πότε επιστρέφει το καλοκαίρι

Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός: Συνεχίζονται οι καταιγίδες για πέμπτη ημέρα - Πότε επιστρέφει το καλοκαίρι

Η Παρασκευή 26/8 αποτελεί την πέμπτη ημέρα κακοκαιρίας στη χώρα, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές περιοχές με ένα πρωτόγνωρο «κύμα» κακοκαιρίας διαρκείας μέσα στον Αύγουστο. Μάλιστα, οι Αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες.

Το Σάββατο η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κυρίως σε περιοχές της δυτικής Ελλάδα και στη Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό τις απογευματινές μπορές. Το καλοκαίρι θα έρθει ξανά από την Κυριακή με σχετική άνοδο της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι προβλέψεις για την πέμπτη ημέρα κακοκαιρίας

Νεφώσεις αναμένονται σήμερα 26/8 στην Αττική, με βροχές και καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, η θερμοκρασία θα φτάσει έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 26/08 θα είναι:

  • Τοπικές βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα κυρίως του Αιγαίου.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα του Αν. Αιγαίου, της Δ. Μακεδονίας, της Ηπείρου και πιθανώς της Β. Θεσσαλίας θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής.
  • Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Δ. Μακεδονίας, της Ηπείρου και πιθανώς της Β. Θεσσαλίας και Δ. Στερεάς είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Η παρακάτω ομάδα χαρτών δείχνει τον αθροιστικό υετό 3ώρου που αναμένεται κατά την διάρκεια της Παρασκευής 26/08 μεταξύ 12:00-15:00 (Γραφικό 1) και 15:00-18:00 (Γραφικό 2) και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές κινδύνου.

Καιρός

Κακοκαιρία

Κεντρική φωτογραφία: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI

Σημαντική ανακοίνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Η κακοκαιρία στην Ελλάδα από τις πρώτες κιόλας ώρες έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές καθώς αρκετοί δρόμοι είχαν μετατραπεί σε "ποτάμια" ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους ήταν αδύνατη (δείτε εδώ αναλυτικά)

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες θα χτυπήσουν τα νότια της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, το δυτικό και βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ειδικά για την Αττική ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ εκτίμησε ότι θα υπάρχουν τοπικά μπόρες το πρωί σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές ενώ τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα μέσα στην ημέρα με την αστάθεια να συνεχίζεται και το βράδυ. Για τη Θεσσαλονίκη όσο πιο νότια τόσο πιο έντονη η αστάθεια με τον Σάκη Αρναούτογλου να ζητά μεγάλη προσοχή για την Χαλκιδική.