Αντώνης Λουδάρος: «Η τηλεόραση δεν ήταν ποτέ η "βάση" μου»!

Η συνέντευξη που θα συζητηθεί!

Αντώνης Λουδάρος: «Η τηλεόραση δεν ήταν ποτέ η

«Η τηλεόραση δεν ήταν ποτέ η "βάση" μου», αποκάλυψε ο αγαπημένος ηθοποιός, Αντώνης Λουδάρος σε συνέντευξη του.

Ο Αντώνης Λουδάρος μοιράζεται τα σχέδιά του, τους προβληματισμούς του για την τηλεόραση και εξηγεί πώς είναι να παίζει επί σκηνής για πρώτη φορά με τον Σταμάτη Φασουλή στην παράσταση «Ο συμβολαιογράφος». Διαβάστε παρακάτω...

Ακουσα πρόσφατα σε συναδελφικό πηγαδάκι πως είστε μέγας θεατράνθρωπος. Σας ανήκει όντως αυτός ο τίτλος;
«Α, δεν ασχολούμαι καθόλου με τους τίτλους, άλλωστε έχουν καταργηθεί από χρόνια στην Ελλάδα (γέλια)! Λατρεύω αυτό που κάνω, αλλά μόλις κλείσει η αυλαία αφήνω τον “ηθοποιό” στο θέατρο και δεν τον κουβαλάω στην καθημερινότητά μου».

Πάντως κάθε σεζόν σάς βρίσκει στη σκηνή. Δεν χωράει αλήθεια η τηλεόραση στη ζωή σας;
«Πράγματι, από τότε που τελείωσα τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου δουλεύω ασταμάτητα. Δεν έχει περάσει ένας χρόνος χωρίς να ανέβω στη σκηνή και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς αυτή. Η τηλεόραση δεν ήταν ποτέ η μόνιμη “βάση” μου, αλλά θα ήθελα πολύ να κάνω ένα καινούριο σίριαλ».

Ζηλέψατε φέτος κάποια δουλειά;
«Εχω “ζηλέψει” με όλη μου την ψυχή τις σειρές του Netflix, οι οποίες είναι προϊόντα πολιτισμού. Μακάρι να γίνουν και στη χώρα μας τέτοιες δουλειές».

Το μέλλον της τηλεόρασης είναι η μυθοπλασία ή παραδέχεστε και άλλου είδους προϊόντα;
«Δυσκολεύομαι να διακρίνω το παρόν της τηλεόρασης, πόσο μάλλον το μέλλον της».

Ποιος είναι ο ήρωάς σας στον «Συμβολαιογράφο»;
«Υποδύομαι τον Νικολό, τον οικονόμο στην οικία του κόμη Ναννέτου. Είναι ο απλός άνθρωπος του λαού, που χωρίς να το θέλει ενοχοποιεί έναν αθώο για τον θάνατο του κυρίου του. Είναι το alter ego του αστού σιορ Τάπα, που στο τέλος έχει αντίστοιχη με αυτόν κατάληξη. Ο Νικολός είναι ένας πολύ συγκινητικός και ευαίσθητος χαρακτήρας, γεμάτος ανθρωπιά και σοφία».

Ποιο είναι αλήθεια το feedback που λαμβάνετε από το κοινό;
«Νομίζω ότι η παράστασή μας αρέσει πολύ γιατί εστιάζει στο συναίσθημα του κόσμου. Το έργο μιλά κατευθείαν στην καρδιά των θεατών και θίγει ζητήματα που όλοι μας προσπαθούμε να κρύβουμε βαθιά μέσα μας…».

Γνώριμο πρότυπο στην Ελλάδα του σήμερα ένας καλοκάγαθος άνθρωπος που χειραγωγείται; Επίσης η αφοσίωση είναι σύνηθες χαρακτηριστικό;
«Πάντα υπάρχουν άνθρωποι αφοσιωμένοι, είτε σε αυτό που έχουν επιλέξει ως επάγγελμα είτε σε αγαπημένα και πολύτιμα πρόσωπα. Δεν πιστεύω πως το χαρακτηριστικό αυτό θα χαθεί ποτέ, γιατί είναι και ανάγκη μας να “ακουμπάμε” κάπου. Ολοι λίγο πολύ, κάπου είμαστε αφοσιωμένοι. Διαφορετικά, αλίμονο μας!».



Ωστόσο φέτος συναντιέστε επί σκηνής με τον Σταμάτη Φασουλή! Συμπρωταγωνιστής σας ο άνθρωπος που σας σκηνοθετούσε όλα αυτά τα χρόνια...
«Μετά από τόσα χρόνια ξέρουμε ο ένας τους κώδικες του άλλου και επικοινωνούμε με τα μάτια στη σκηνή. Κάθε παράσταση είναι και μια νέα θεατρική εμπειρία».

Τι θα νιώσει ο θεατής που θα παρακολουθήσει τον «Συμβολαιογράφο»;
«Στον “Συμβολαιογράφο” αποτυπώνεται μια κοινωνία που έχει χάσει προ πολλού την πίστη στα ιδανικά και τις αξίες της. Πρωταγωνιστές στο έργο του Ραγκαβή είναι η φιλαργυρία, η δίψα για εξουσία και επιβολή, η διαφθορά και το συμφέρον. Οι ήρωες βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικά ηθικά διλήμματα και δοκιμάζονται από τη συγκυρία και την αθλιότητα. Αν συγκρίνει κανείς τη δική μας κοινωνία, νομίζω ότι θα εντοπίσει τα ίδια ακριβώς διλήμματα και καταστάσεις που απασχολούν και τον σύγχρονο Ελληνα».

Φέτος ενσαρκώνετε και τον πατέρα του Μότσαρτ στην παιδική παράσταση «Amadeus Mozart. Το παιδί-θαύμα»...
«Τα παιδιά είναι αυστηροί κριτές και δεν “χαρίζονται” σε κανέναν. Είναι οι πιο εύστοχοι και ταυτόχρονα οι πιο αμείλικτοι θεατές. Ως ηθοποιός, θεωρώ ότι το παιδικό θέατρο είναι το δυσκολότερο και πιο απαιτητικό είδος θεάτρου. Ολες οι κεραίες πρέπει να είναι τεντωμένες, γιατί τα παιδιά ρουφούν την παράσταση σαν σφουγγάρια. Πιο εύκολα χειραγωγούνται οι ενήλικες, παρά τα παιδιά…».

Τι άλλο ετοιμάζετε;
«Ετοιμάζω βαλίτσες για Θεσσαλονίκη! Εχω ξεκινήσει πρόβες για το υπέροχο έργο “Σκηνές από έναν γάμο” του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, στο οποίο θα κάνω και τη σκηνοθεσία. Θα παίζουμε μαζί με την εξαιρετική Παυλίνα Χαρέλα στο θέατρο Σοφούλη, από τέλος Μαρτίου. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτή τη δουλειά και ήδη αρχίζει να βγαίνει στις πρόβες ένα πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα. Παράλληλα, συζητάω για το καλοκαίρι μια “αγαπησιάρικη” συνεργασία, με καλούς και παλιούς φίλους για περιοδεία ανά την Ελλάδα, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα».


ΠΗΓΗ: TV 24
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αντώνης Λουδάρος: Η απώλεια σε ηλικία 12 ετών που τον έχει στιγματίσει... (βίντεο)

Μπορεί να τον έχουμε συνηθίσει, όταν οι κάμερες "γράφουν" να έχει ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και να προσφέρει απλόχερα γέλιο στους τηλεθεατές με τις ατάκες του, όμως ο Αντώνης Λουδάρος, έχει ένα "αγκάθι" στην καρδιά του... Διαβάστε παρακάτω....

Ο ηθοποιός παραχώρησε μια συγκλονιστική συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής του Alpha "Καλύτερα δε γίνεται" και στον δημοσιογράφο, Κώστα Τσουρό και αποκάλυψε τον θάνατο που τον έχει στιγματίσει σε ηλικία μόλις 12 χρόνων!

"Μία απώλεια στα 12 τόσο σημαντική όσο είναι της μάνας είναι σοκ, γιατί ξαφνικά νιώθεις ότι φύτρωσες, ότι έφυγε η μήτρα που σε γέννησε. Είναι περίεργο συναίσθημα. Όσοι έχουν χάσει τη μάνα τους θα με καταλάβουν. Νιώθεις πολύ ξεκρέμαστος…

Μετά με ανέλαβε η αδερφή της μάνας μου, που ήταν ανύπαντρη και έγινε η δεύτερη μάνα μου. Έχω κι άλλο όνομα… Έχω δύο επίθετα. Πρώτο είναι της υιοθεσίας. Είχα βγει στη δουλειά, αν το είχα κάνει πιο μικρός θα με ξέρατε με άλλο όνομα. Ζαχαράκης. Η ταυτότητά μου γράφει Αντώνης Ζαχαράκης – Λουδάρος" ανέφερε ο ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο: