Βαρύ πένθος για τον Φερνάντο Σάντος - Τι συνέβη;

Δύσκολες ώρες για τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βαρύ πένθος για τον Φερνάντο Σάντος - Τι συνέβη;

Βαρύ πένθος βρήκε τον Φερνάντο Σάντος, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τα ξένα μέσα. Τι συνέβη ακριβώς στον πρώην προπονητή της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου;

Ιδιαίτερα δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Πορτογαλίας και πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος, καθώς έχασε την μητέρα του, Μαρία Φερνάντες Σάντος.

Η ίδια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στην οικογένειά της, αλλά και τους φίλους της.

Όλα όσα ανακοίνωσαν για τον θάνατο της μητέρας του Φερνάντο Σάντος που του προκάλεσε βαρύ πένθος

«Με βαθιά οδύνη ενημερωθήκαμε για τον θάνατο της Μαρία ντε Λούρντες Φερνάντες Σάντος, μητέρα του εθνικού μας εκλέκτορα Φερνάντο Σάντος. Γνωρίζουμε την βαθιά σχέση εκτίμησης, λατρείας και αγάπης που τους συνέδεε και την βαθιά λύπη που δημιουργεί η απώλειά της σε όλη την οικογένεια του, σε φίλους και συνεργάτες.

Έχοντας υπάρξει μάρτυρες της μόνιμης αφοσίωσης του σε αυτήν, αλλά κυρίως τους τελευταίους μήνες της ασθένειάς της, του αφήνουμε έναν ειλικρινή, αν και ανεπαρκή, έπαινο για τη στάση του. Ολόκληρη η ποδοσφαιρική ομοσπονδία στέλνει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια και μία μεγάλη φιλική αγκαλιά στον Φερνάντο Σάντος», αναφέρει η Ομοσπονδία της Πορτογαλίας στην συλλυπητήρια ανακοίνωση της.

Λίγα λόγια για τον Φερνάντο Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομών της Μπενφίκα, όμως ποτέ δεν αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της. Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως δεξιός οπισθοφύλακας. Το 1972 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Μαρίτιμο και το 1973 μετακόμισε στην Εστορίλ, όπου και έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Το 1987 ο Σάντος ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής, αναλαμβάνοντας την ομάδα με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε τελευταία φορά ως ποδοσφαιριστής, την Εστορίλ, τότε ομάδα Γ' κατηγορίας της Πορτογαλίας. Στα επτά χρόνια που έμεινε στην Εστορίλ, η ομάδα ανέβηκε δύο κατηγορίες και στη συνέχεια είχε διαρκή παρουσία στην πρώτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Το 1994 ανέλαβε την Εστρέλα Αμαδόρα, που μόλις πριν έναν χρόνο, είχε κερδίσει την άνοδό της στην Α' κατηγορία. Με τον Σάντος στον πάγκο η Αμαδόρα κατάφερε να έχει σταθερή πορεία για τέσσερα χρόνια, την τελευταία μάλιστα χρονιά του Σάντος κατέλαβε την έβδομη θέση, την καλύτερη μέχρι σήμερα στην ιστορία του συλλόγου.

Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση ήρθε για τον καλλιτεχνικό χώρο, όταν έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή ηθοποιός του Star Wars μετά από μάχη με τον κορωνοϊό.