Κακοκαιρία "Ελπίδα": Πραγματοποιήθηκε η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού

Τι ποσό ζητά η ενάγουσα;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κακοκαιρία

Η κακοκαιρία "Ελπίδα" στο πέρασμά της αναμφίβολα έχει αφήσει πίσω της πολλά προβλήματα καθώς όπως παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες άτομα ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό καθώς εγκλωβίστηκα. Έτσι λοιπόν, η πρώτη αγωγή έχει ήδη κατατεθεί από οδηγό που ταλαιπωρήθηκε για 26 ολόκληρες ώρες.

Οι δηλώσεις για την πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού

Μάλιστα, ο δικηγόρος Ιωάννης Καλαβρής μίλησε στο Live News για την αγωγή αυτή και το ποσό που διεκδικεί η πελάτισσά του. «Η Οδύσσειά της ξεκίνησε στις 10 το πρωί, όταν μπήκε στην Αττική Οδό ερχόμενη από Ελευσίνα με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο, χωρίς καμία ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί.

Προσπάθησε να εξέλθει από την Περιφερειακή Υμηττού, που ήταν κλειστή, και στη συνέχεια προσπάθησε να εξέλθει από την επόμενη έξοδο. Το τηλεφωνικό κέντρο δεν επικοινωνούσε, δεν είχε άλλη πληροφόρηση και σκέφτηκε σαν λύση να βγει στην έξοδο της Παιανίας και να ξαναμπεί από εκεί στην Αττική Οδό.

Εισέρχεται περίπου στις 12 από την είσοδο της Παιανίας, χωρίς να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο, που κράτησε το αντίτιμο των διοδίων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί πιο κάτω και να μείνει εκεί έως τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας».

Εξιτήριο πήρε η νεαρή μητέρα που γέννησε πρόωρα στην Αττική Οδό

Το μεσημέρι της Πέμπτης 27/01 η Μαρία η οποία γέννησε πρόωρα στο αυτοκίνητό της όταν εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας "Ελπίδα, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «T-Live» όπου αναφέρθηκε για το περιστατικό που βίωσε καθώς δεν δίστασε να τονίσει πως είναι εξαθλιωμένη παρόλο που πήρε εξιτήριο.

«Θα το πάρω μαζί μου το μωρό μου, μου το επέτρεψαν οι γιατροί. Ευτυχώς είναι καλά. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θα πήγαινα σπίτι μου και δεν θα είχα ρεύμα. Με παίρνει τηλέφωνο η μητέρα μου και μου είπε ότι είναι χωρίς ρεύμα.

Της είπα ότι θα έρθει, δεν ήρθε ποτέ και η μητέρα μου έβαλε το παιδί μου για ύπνο με σκούφο, γάντια και πολλές κουβέρτες. Το 2022 δεν ξέρω τι πράγματα είναι αυτά… Δεν έχω τι να πω για το κράτος. Έχω απογοητευτεί τόσο πολύ από το κράτος. Σας ευχαριστώ εσάς, το κανάλι και το νοσοκομείο για τη στήριξη».