Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

«Αντί λοιπόν να κατηγορεί ας κοιτάξει...» - Η αιχμηρή απάντηση των αρχαιολόγων στον Νίκο Οικονομόπουλο

Σχετικά με την ακύρωση της συναυλίας του στην Κέρκυρα

«Αντί λοιπόν να κατηγορεί ας κοιτάξει...» - Η αιχμηρή απάντηση των αρχαιολόγων στον Νίκο Οικονομόπουλο
News 19.08.2022 19:57
Από Πέννυ Μαστοράκου

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα επικρατεί ένα τεταμένο κλίμα μετά την ανακοίνωση του τραγουδιστή Νίκου Οικονομόπουλου, πως ακυρώνεται συναυλία του στην Κέρκυρα, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 19/8, κάτι που προκάλεσε το ξέσπασμα του μέσα από τα social media, από όπου και ενημέρωσε τελευταία στιγμή το κοινό του.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του, η Δέσποινα Κουτσούμπα, Πρόεδρος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook πως «Η συναυλία για την οποία δόθηκε η άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας δεν ήταν συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου, αλλά του Κερκυραίου σαξοφωνίστα και συνθέτη Γιώργου Κατσαρού μαζί με τον Νίκο Οικονομόπουλο», ενώ τόνισε πως η «ΕΦΑ Κέρκυρας δεν δίνει το Παλαιό Φρούριο για συναυλίες τέτοιου είδους μουσικής».

Η ανάρτηση για την ακύρωση της συναυλίας του Οικονομόπουλου

«Σχετικά με την συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου στο παλιό Φρούριο Κέρκυρας. Η συναυλία για την οποία δόθηκε η άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων στο παλαιό Φρούριο Κέρκυρας ΔΕΝ ήταν συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου, αλλά του κερκυραίου σαξοφωνίστα και συνθέτη Γιώργου Κατσαρού μαζί με τον Ν. Οικονομόπουλο.

Όταν όμως κυκλοφόρησε η αναγγελία της συναυλίας (βλ. φωτο), ο Γ. Κατσαρός δεν υπήρχε πουθενά. Ως εκ τούτου, η άδεια που είχε η εταιρεία παραγωγής δεν ίσχυε, αφού δεν πληρούνταν οι όροι με βάση τους οποίους είχε δοθεί. Αυτό το αποκρύπτει στην ανάρτησή του ο τραγουδιστής!

Δεν έγινε λοιπόν καμία αιφνιδιαστική “ακύρωση” από πλευράς ΕΦΑ Κέρκυρας (δεν λεγόμαστε “Αρχαιολογία” γενικώς και αορίστως, πόσο μάλλον “κύρια Αρχαιολογια” λεγόμαστε Εφορείες Αρχαιοτήτων και είμαστε υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ) ούτε έχει κανέναν απολύτως νόμιμο λόγο ο τραγουδιστής να κινηθεί νομικά όπως “προειδοποιεί” στην ανάρτησή του.

Ας βγάλει άκρη με την εταιρεία παραγωγής για ποιο λόγο το αίτημα για την συναυλία παρουσίαζε άλλη συναυλία από αυτή που επρόκειτο να γίνει, για ποιο λόγο δεν ζητήθηκε άλλος χώρος για την συναυλία, που να μην είναι προστατευόμενος εντός μνημείου UNESCO (!), και αν έχουν κατανοήσει τι σημαίνει “οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους αίρει αυτοδίκαια την παρούσα έγκριση” που αναγράφεται στις αποφάσεις των δημοσίων υπηρεσιών.

Ως προς τα υπόλοιπα που αναφέρει ο τραγουδιστής, θα θέλαμε να τον πληροφορήσουμε ότι η Κέρκυρα ως σύνολο είναι προστατευόμενη με βάση τον αρχαιολογικό νόμο, με βάση τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας σχετικά με κηρυγμένους χώρους UNESCO, αλλά και με βάση την κοινή λογική, που λέει ότι η ομορφιά και η φυσιογνωμία των μνημείων της Κέρκυρας πρέπει να διαφυλαχθεί.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας προσπαθεί να κινηθεί -όπως και σε άλλα αντίστοιχα μέρη διεθνώς- στη λεπτή γραμμή που είναι η προστασία των μνημείων και του οικιστικού συνόλου μαζί με την ανάγκη διαβίωσης κατοίκων και τουριστών και της επανάχρησης των μνημείων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Το παλαιό Φρούριο Κέρκυρας είναι χώρος στον οποίο γίνονται μουσικές εκδηλώσεις που συνάδουν με τον χώρο και εξασφαλίζουν την μη φθορά των μνημείων.

Χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα -προσωπικώς- με το είδος της μουσικής του Ν. Οικονομόπουλου, υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι για να κάνει μια συναυλία χωρίς τους περιορισμούς που θέτει το περιβάλλον ενός μνημείου, ούτε για τον ίδιο ούτε για το κοινό της συναυλίας. Και ορθώς η ΕΦΑ Κέρκυρας δεν δίνει το παλαιό Φρούριο για συναυλίες τέτοιου είδους μουσικής (και μάλιστα όπως περιγράφεται στη φώτο 2).

Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί, και το κοινό του θα τον απολάμβανε κανονικότατα την Παρασκευή, αν το αρχικό αίτημα δεν ήταν παραπλανητικό, αν η εταιρεία παραγωγής δεν είχε επιλέξει να πάρει μια άδεια με άλλα στοιχεία κι αν είχε επιλέξει έναν άλλο χώρο για τη συναυλία. Θεωρώντας -εικάζω- ότι στην ΕΦΑ Κέρκυρας είναι… ντουγάνια που δεν θα πάρουν χαμπάρι το δούλεμα που πήγαν να τους ρίξουν. Αντί λοιπόν να κατηγορεί ο Ν. Οικονομόπουλος την “Αρχαιολογία” ας κοιτάξει καλύτερα τα του οίκου του…».

Οι δηλώσεις του για την προσωπική του ζωή

Η κάμερα του Happy Day, το πρωί της Παρασκευής 8/7, πρόβαλε δηλώσεις από την συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο στην Νίκαια, του πολύ αγαπητού στο κοινό Νίκου Οικονομόπουλου, (που πρόσφατα γιόρτασε τα γενέθλιά του στο κέντρο που εμφανίζεται) ο οποίος σπάνια μιλά σε δηλώσεις καθώς προτιμά να εκφράζεται μέσα από την δουλειά του.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής μίλησε και αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως αυτή την περίοδο είναι μόνος του, γεγονός που μας παραξενεύει μιας και σχεδόν ποτέ δεν απαντά ξεκάθαρα καθώς προτιμά να μην αναφέρεται καν σε αυτά.

«Νιώθω πολύ ωραία που ξεκινάει το summer tour αλλά πολύ άγχος. Πάντα έχω άγχος, δεν θα το αποβάλλω ποτέ από πάνω μου, μέχρι τα βαθιά γεράματα. Προσεύχομαι για να μου φύγει το άγχος. Είμαι από τη φύση μου τελειομανής. Δεν θα έκανα κάτι τηλεοπτικά, αλλά δεν πρέπει να λέμε ποτέ όχι για πράγματα που μπορεί στο μέλλον να μας γυρίσει μπούμερανγκ.

Όμως πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι κάνουμε κάποιες δηλώσεις για τις οποίες αργότερα, ίσως να αλλάξουμε άποψη. Δεν είναι κακό, το κακό είναι να μην παραδέχεσαι ποτέ τα λάθη σου. Μια χαρά είμαι στα προσωπικά, ήσυχα, ήρεμα πολύ. Είμαι μόνος, αν πω ότι δεν είμαι θα με πάτε αλλού» αποκάλυψε ο τραγουδιστής.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Με καυτή μελαχρινή στις ξαπλώστρες της Μυκόνου ο Νίκος Οικονομόπουλος - Βίντεο από γνωστή παραλία του νησιού

Αποκλειστικό: O Νίκος Οικονομόπουλος φτιάχνει συγκρότημα με βίλες στην Μύκονο - Φωτογραφίες από τις σουίτες

Share