«Εγώ δεν είχαν κανέναν βιασμό! Μπορεί να μην τους άρεσα...» - Η απάντηση της Άννας Φόνσου που θα συζητηθεί

Όλα όσα αποκάλυψε!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Εγώ δεν είχαν κανέναν βιασμό! Μπορεί να μην τους άρεσα...» - Η απάντηση της Άννας Φόνσου που θα συζητηθεί

Το πρωί της Τετάρτης (21/12) στην πρωινή εκπομπή «Happy Day» προβλήθηκαν οι δηλώσεις από την συνέντευξη της Άννας Φόνσου. Η γνωστή ηθοποιός, που πρόσφατα αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις συναντήσεις της με την 12χρονη και τον 53χρονο (δείτε εδώ τα λόγια της) μίλησε στον τηλεοπτικό φακό του Alpha και αναφέρθηκε στο Metoo και τις καταγγελίες.

Η ηθοποιός είναι γνωστή στον χώρο της υποκριτικής και όχι μόνο. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε δεκάδες ταινίες, σχεδόν αποκλειστικά πρωταγωνιστικούς ρόλους, τόσο σε δραματικές όσο και σε κωμωδίες μαζί με διάσημους κωμικούς.

Η απάντηση της Άννας Φόνσου για τους βιασμούς και προσωπικά περιστατικά

«Εμένα που ήμουν κοιτσάκι...μπορεί να μην τους άρεσα. Δεν είχαν κανένα βιασμό. Αν με έβριζε κανένας σκηνοθέτης δεν θα τον πήγαινα δικαστικά, θα τον έβριζα και εγώ. Τώρα τα κορίτσια δεν το έχουν βγάλει από το κεφάλι τους, κάτι τους έχει συμβεί», είπε αρχικά σε ερώτηση σχετικά με το Metoo και τις καταγγελίες.

Όσον αφορά τον Γιώργο Κιμούλη και την επιστροφή του στο θέατρο (δείτε τι συνέβη στην πρεμιέρα του) σχολίασε: «Ο Κιμούλης είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός είμαι θαυμάστρια του», ενώ συνέχισε πως έπρεπε να επιστρέψει στο θέατρο. Όσον αφορά τα όσα έχουν ακουστεί για τον ηθοποιό - σκηνοθέτη είπε: «Κρατάω απόσταση. Το έχει αναλάβει η δικαιοσύνη».

Τι είναι το #metoo - Πότε και πως δημιουργήθηκε

Το ελληνικό Κίνημα του Me Too αφορά τη δημοσιοποίηση υποθέσεων σεξουαλικών κακοποιήσεων στην Ελλάδα από τα θύματα. Ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2020 και πήρε μεγαλύτερη έκταση τον Ιανουάριο του 2021, ύστερα από τη δημόσια αφήγηση της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου της σεξουαλικής επίθεσης που είχε δεχτεί πολλά χρόνια πριν (1998), από μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου, συνόδευσε ένα κύμα επιδοκιμασίας και συμπαράστασης που εκδηλώθηκε κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και των ΜΜΕ.

Η επιδοκιμασία για την τόλμη της, που εκφράστηκε στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο, με τη συνάντηση με την Προέδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, άνοιξε το δρόμο σε άλλες γυναίκες και άντρες να δημοσιοποιήσουν τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που είχαν δεχτεί κατά καιρούς. Έτσι έγιναν καταγγελίες από επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες, από φοιτητές και φοιτήτριες Πανεπιστημίου, από δημοσιογράφους και πολιτικούς και τέλος από ηθοποιούς.

Οι καταγγελίες των ηθοποιών προσέλκυσαν από τον Μάρτιο του 2021 και μετά, ην προσοχή της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ. Ανάμεσα στις πολλές καταγγελίες υπήρξαν οι περιπτώσεις των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη τις οποίες ανέλαβε να διερευνήσει εισαγγελέας, και κατέληξαν στην ποινική δίωξη και των δυο γνωστών ηθοποιών, για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το Φεβρουάριο του 2021, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα της Πολιτείας, metoogreece.gr, για την καταγγελία κακοποιητικών συμπεριφορών.

Οι κοινωνικοί επιστήμονες υποστήριξαν την αναγκαιότητα ύπαρξης και ενδυνάμωσης του Ελληνικού Me Too γιατί τα περιστατικά της έμφυλης βίας στην Ελλάδα εξακολουθούν να μένουν κρυφά και οι δράστες να μην τιμωρούνται εξαιτίας και των προκαταλήψεων αλλά και της έλλειψης ενημέρωσης των θυμάτων. Τα θύματα σεξουαλικών κακοποιήσεων δεν έχουν την απαραίτητη υποστήριξη ψυχολογική, νομική, και οικονομική, ώστε να καταγγείλουν τα περιστατικά.