Του το είχε πάρει δώρο το '20 αλλά δεν του το έδωσε ποτέ - Το άγνωστο σκηνικό με την Εριέττα Κούρκουλου και τον σύζυγό της

Και όλα αυτά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σήμερα, Τρίτη 14/2, είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και των ερωτευμένων. Πολλοί διάσημοι έχουν ήδη δημοσιεύσει τις τρυφερές τους φωτογραφίες με τους συντρόφους τους (δείτε εδώ την ανάρτηση του Μπισμπίκη για την Βανδή) και τα social media έχουν γεμίσει αφιερώσεις και σε αυτούς ανήκει και η Εριέττα Κούρκουλου.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία του συζύγου της και μία που είναι οι δυο τους αγκαλιασμένοι και αποκάλυψε μία ιστορία για το δώρο που ήθελε να του κάνει την ίδια ημέρα, αλλά το 2020 και γιατί δεν του το έδωσε ποτέ (δείτε εδώ όλη την αλήθεια για τον γάμο τους).

Το δώρο της Εριέττας Κούρκουλου στον σύζυγό της, που δεν του έδωσε ποτέ

«Αυτό το φορμάκι το αγόρασα για να το δώσω στον Βύρων την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2020. Σπούδαζα στην Αμερική τότε και είχα σχεδόν δύο εβδομάδες καθυστέρηση. Ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι ερχόταν το μωρό μας. Έκανα λάθος.

Το χάρτινο κουτάκι κρύφτηκε σε μια ντουλάπα στο διαμέρισμα όπου έμενα τότε και το άφησα εκεί όταν επέστρεψα στην Ελλάδα εσπευσμένα λόγω covid. Όταν μου έστειλαν τα πράγματά μου μήνες μετά, ήταν το πρώτο που αναζήτησα, αλλά μάταια. Ο χρόνος πέρασε, παντρευτήκαμε, μπήκαμε στο καινούριο μας σπίτι πακετάροντας και ξεπακετάροντας τα πάντα, αλλά το κουτάκι πουθενά.

Τέλη Ιουνίου του 2021 έρχεται η Νόρμα – η γυναίκα που με μεγάλωσε, με δάκρυα στα μάτια κρατώντας το κουτάκι στα χέρια της. “Το μωρό μας έρχεται” είπε. Δύο εβδομάδες μετά βγήκε θετική η χοριακή μου και του το ανακοίνωσα δίνοντάς του επιτέλους το κουτάκι.

Τρία χρόνια μετά την αγορά του, έχω τα δυο αγόρια μου αγκαλιά και έχουμε την υγεία μας. Αυτό είναι αρκετό για να γιορτάσω σήμερα, αύριο και κάθε άλλη ημέρα που θα έρθει», σημείωσε χαρακτηριστικά στο προφίλ της.

Εριέττα Κούρκουλου σύζυγος
Instagram / Εριέττα Κούρκουλου

Εριέττα Κούρκουλου Άγιος Βαλεντίνος
Instagram / Εριέττα Κούρκουλου

Πίσω από τον Άγιο Βαλεντίνο κρύβεται μια τραγωδία

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια γιορτή που λαμβάνει χώρα στις 14 Φεβρουαρίου. Η ημέρα εορτάζεται από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αν και δεν είναι ημέρα αργίας.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Πολλές ιστορίες μαρτυρίων δημιουργήθηκαν για διάφορους Βαλεντίνους οι οποίες έλαβαν χώρα 14 Φεβρουαρίου και προστέθηκαν αργότερα στους βίους των αγίων.

Μια δημοφιλής αγιογραφική αναφορά του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης αναφέρει ότι φυλακίστηκε επειδή πάντρευε στρατιώτες οι οποίοι απαγορεύονταν να παντρευτούν Χριστιανές, καθώς ο χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Σύμφωνα με το θρύλο, κατά τη φυλάκισή του, θεράπευσε την κόρη του φύλακά του, Αστέριου. Ένα καλλωπιστικό στοιχείο της ιστορίας αναφέρει ότι πριν την εκτέλεσή του της έγραψε ένα γράμμα υπογράφοντας «ο Βαλεντίνος σου». Το πτώμα του Άγιου Βαλεντίνου τάφηκε το έτος 270 στις κατακόμβες της Αγίας Πρυσκήλλας.

Έκτοτε παρέμενε άγνωστο το που βρίσκονταν τα λείψανα, μέχρι που ο τάφος αποκαλύφθηκε το 1815 και το λείψανο δωρήθηκε σε ιερέα.

Στη συνέχεια τα ίχνη των λειψάνων χάνονται και επανεμφανίζονται το 1907 στη Μυτιλήνη. Από τότε, τα οστά του Αγίου Βαλεντίνου αναπαύονταν στην καθολική εκκλησία, τη γνωστή σε όλους «Φραγκοκλησιά», στην οδό Ερμού, κάτω από την Αγία Τράπεζα.

Η επόμενη «αλλαγή» έγινε το 1990, οπότε και τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου μεταφέρθηκαν από τον τότε εφημέριο της καθολικής εκκλησίας της Μυτιλήνης, φραγκισκανό μοναχό πατέρα Τορκουάτο Μορίνι, μια και ελλείψει πληρώματος της Εκκλησίας δεν διέμενε πια στο νησί, αλλά στην Αθήνα και περιστασιακά εξυπηρετούσε και τη Μυτιλήνη.

14 Φεβρουαρίου: Πίσω από τον Άγιο Βαλεντίνο κρύβεται μια τραγωδία - Εμείς γιορτάζουμε τον έρωτα αλλά εκείνος πέθανε μαρτυρικά γιατί...

Τότε, τα λείψανα τοποθετήθηκαν στο παρεκκλήσι του Τάγματος των Καπουτσίνων, το αφιερωμένο στους Αγίους Φραγκίσκο και Κλάρα, στην οδό Γκυϊλφόρδου 7 στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2009, έγινε η απότμηση τμήματος των λειψάνων από τον αρχιεπίσκοπο των Καθολικών των Αθηνών κ. Νικόλαο, υπογράφτηκε ειδικό επίσημο έγγραφο της πράξης αυτής, παρουσία και του ιερατικώς προϊσταμένου του Παρεκκλησίου του Αγίου Φραγκίσκου και της Αγίας Κλάρας, Ιερομονάχου Καπουτσίνου πατέρα Γαβριήλ Ριγκέτο και παρεδόθησαν στον αρχιεπίσκοπο Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου με την ιδιότητά του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, προκειμένου να τα επαναφέρει στη Μυτιλήνη.

Η περιπλάνηση των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου αναμένεται να λάβει τέλος το 2014, όταν και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής στον Καθεδρικό Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη.

Τα οστά του αγίου θα μεταφερθούν πίσω στον τόπο όπου βρίσκονταν μέχρι το 1990, για να παραμείνουν για πάντα.

Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ στον ύστερο Μεσαίωνα, όταν άκμαζε η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα. Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία εξελίχθηκε σε περίσταση κατά την οποία οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα ή ευχητήριες κάρτες. Στην Ευρώπη, κλειδιά του Αγίου Βαλεντίνου δίνονταν στους εραστές «ως ένα ρομαντικό σύμβολο και πρόσκληση για να τους ξεκλειδώσουν την καρδιά», καθώς και στα παιδιά, ώστε να απομακρύνουν την νόσο του αγίου Βαλεντίνου. Τον 19ο αιώνα οι χειρόγραφες κάρτες αντικαταστάθηκαν από μαζικής παραγωγής ευχητήριες κάρτες.