Γονείς προσοχή! Με αυτά τα tips θα κάνετε το παιδί σας να νιώθει σημαντικό!

Μεγαλώστε το παιδί σας σωστά!

Γονείς προσοχή! Με αυτά τα tips θα κάνετε το παιδί σας να νιώθει σημαντικό!

Γονείς προσοχή! Με αυτά τα tips θα κάνετε το παιδί σας να νιώθει σημαντικό! Μπορεί να έχετε συνηθίσει να είστε εσείς αυτοί που μιλάτε και τα παιδιά εκείνα που υπακούν τις εντολές σας, αλλά ίσως ήρθε η στιγμή για μια μικρή αλλαγή!

Αφήστε και τα παιδιά να εκφραστούν, ώστε να έχετε μια υγιεί σχέση μαζί τους!

Φυσικά και σας ενδιαφέρει να μεγαλώσετε σωστά το παιδί σας, φυσικά και θέλετε να ακολουθήσετε τους εγκεκριμένους τρόπους διαπαιδαγώγησης, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει πράξη, αν πρώτα δεν έχετε μάθει να ακούτε τι έχει να σας πει το ίδιο σας το παιδί. Ακούστε το προσεκτικά ή αλλιώς δώστε σημασία στα λόγια του. Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί του θα πρέπει να σας αφορούν και φυσικά να είστε εκείνοι που θα του δίνετε πάντα λύσεις. Το Tv24 συγκέντρωσε για εσάς τους σημαντικότερους λόγους για να έχετε στο εξής τα αυτιά σας ορθάνοιχτα, όταν οι μικροί ήρωες της ζωής σας κάθονται δίπλα σας.

Μήπως το παιδί σας έχει «κλειστό» χαρακτήρα; Αυτές είναι οι 5 φράσεις για να το «ξεκλειδώσετε»!

Ο πρώτος λόγος είναι ακριβώς αυτό που γράψαμε στην εισαγωγή του θέματος. Ότι για να πάει καλά η ανατροφή, πρέπει να υπάρχει κλίμα σύμπνοιας με το παιδί και αυτό περνάει μέσα από τη μεταξύ σας ποιοτική επικοινωνία. Ακόμα και αν αυτή πρέπει να περιοριστεί σε μία ώρα την ημέρα. Και ποιοτική επικοινωνία σημαίνει -μεταξύ άλλων- να είσαστε διατεθειμένοι να ακούσετε το μικρό σας, όταν θέλει να σας πει κάτι σημαντικό. Μπορεί στο δικό σας μυαλό οι σκέψεις του να είναι αθώες και χωρίς καμία σημασία, όμως για εκείνο το να του δείξετε ενδιαφέρον είναι πρωτίστης σημασίας.

Κάνοντας αυτό, το παιδί νιώθει ότι οι ανάγκες και οι σκέψεις του πραγματικά σας αφορούν, με αποτέλεσμα να νιώθει σημαντικό. Ταυτόχρονα του δίνετε το κίνητρο να συνεχίσει να σας μιλάει. Και όσο σας μιλάει τόσο περισσότερο δένεται μαζί σας.

Μπορεί λόγω ηλικίας και εμπειρίας να ξέρετε πολύ περισσότερα από το παιδί, όμως ποιος σας είπε ότι αναπτύσσοντας μαζί του μια καλή επικοινωνία δεν θα μάθετε καινούρια πράγματα; Και κυρίως θα μάθετε τι πραγματικά σκέφτεται και νιώθει το μικρό σας, χωρίς να τρέφετε αυταπάτες.

Επιτρέποντας στο παιδί να εκφράζεται και να λαμβάνει θετική ανταπόκριση σε αυτό, μαθαίνει να το κάνει και με τρίτα πρόσωπα, για παράδειγμα στον σχολικό του χώρο, κάτι που θα αποδειχτεί ιδιαίτερα λυτρωτικό και απαραίτητο συστατικό για δόμηση ουσιωδών σχέσεων.

Επίσης, ενισχίσεται η αυτοεκτίμησή του, βλέποντας ότι αυτά που το απασχολούν δεν είναι σημαντικά μόνο για εκείνο αλλά και για άλλους. Και όταν αντιληφθεί πως αυτοί οι άλλοι είστε εσείς, οι γονείς του, το όλο θέμα πολλαπλασιάζεται μέσα στο μυαλό τους. Εσείς απλώς κάνετε το αυτονόητο, όμως τα οφέλη είναι πολύπλευρα για το παιδί!

Όταν το παιδί έχει μάθει να μοιράζεται με δικούς του ανθρώπους σκέψεις και προβληματισμούς, το πιο πιθανό είναι ότι θα δώσει το δικαίωμα σε τρίτα πρόσωπα, με τα οποία είναι κοντά, να κάνουν το ίδιο. Οχι από υποχρέωση, αλλά από πηγαίο ενδιαφέρον. Και ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να δείξει το ενδιαφέρον του, δεν βγαίνει ποτέ χαμένος στη ζωή του!

ΠΗΓΗ: TV24

Γονείς προσοχή! Έξι συμβουλές για την διατροφή του παιδιού σας για να αποφύγετε την παιδική παχυσαρκία!

Γονείς δώστε μεγάλη προσοχή! Για να αποφύγετε την παιδική παχυσαρκία σας δίνουμε έξι συμβουλές για την διατροφή του παιδιού σας!

Δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς... Όλοι οι γονείς συνηθίζουν να αμελούν τη διατροφή των παιδιών τους τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ένα παγωτάκι παραπάνω σίγουρα δεν πείραξε κανέναν, όμως δεν είναι τελικά καθόλου δύσκολο να «ξεχειλώσει» το παιδικό στομαχάκι και να ζητά τις ίδιες, παχυντικές τροφές και μετά το πέρας των διακοπών, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην παιδική παχυσαρκία.

Αν θέλετε να το αποφύγετε καλύτερα να πάρετε -από σήμερα- τα μέτρα σας...

1.Καθιερώστε 5 σταθερά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και συγκεκριμένα περίπου με τρεις ώρες διαφορά το ένα από το άλλο. Φροντίστε έτσι το στομαχάκι του παιδιού σας, ώστε να μη ζητάει συνέχεια να φάει, γεγονός που πολλές φορές μπορεί να σας οδηγήσει σε μια εύκολη, ανθυγιεινή λύση με πολλές θερμίδες.

2.Φτιάξτε εσείς το κολατσιό του παιδιού πριν ξεκινήσετε για την παραλία, είτε είστε στο σπίτι, είτε σε κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο, για να μην καταφύγετε στα είδη περιπτέρου. Eνα τοστ με τυρί και άπαχη γαλοπούλα είναι σίγουρα καλύτερο για τη διατροφή του παιδιού σας από ένα πακέτο πατατάκια, όσο λαχταριστά και αν φαίνονται.

3.Αδειάστε τα ντουλάπια σας από τα ανθυγιεινά και παχυντικά σνακ όλο το καλοκαίρι που το παιδί θα βρίσκεται στο σπίτι και γεμίστε το ψυγείο σας με φρούτα και λαχανικά, εκείνα που είναι αγαπημένα του. Τα σνακ μπορούν να καταναλώνονται εκ περιτροπής και όχι με μεγάλη συχνότητα. Για να τραβήξετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας, μπορείτε να κόβετε τα φρούτα σε αγαπημένα τους σχέδια ή να φτιάχνετε με αυτά όμορφες φατσούλες. Είναι γεγονός πως τα παιδιά έλκονται από τέτοιου είδους τεχνάσματα και τρώνε ευκολότερα αυτό που βλέπουν μπροστά τους.

4.Φροντίστε το παιδί σας να πίνει πολύ νερό, ακόμα και όταν δεν βρίσκεται κάτω από τον ήλιο, στην παραλία κ.λπ. Ποιος είπε ότι η επαρκής ενυδάτωση δεν καταπολεμά φυσικά την παχυσαρκία; Γεμίστε με δροσερό νερό το παγούρι του και επιμένετε να πίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

5. Εντάξτε την άθληση στην καθημερινότητα του παιδιού σας και ξεκολλήστε το από την τηλεόραση, τον υπολογιστή και τις έξυπνες συσκευές που το καθηλώνουν σε έναν καναπέ, ιδιαίτερα στις καλοκαιρινές διακοπές που έχει άφθονο ελεύθερο χρόνο. Ενα θαλάσσιο σπορ σίγουρα θα του άρεσε πολύ και θα του έδινε την ευκαιρία να γυμναστεί. Αν το μυήσετε από νωρίς σε παρόμοιες δραστηριότητες και μπει ο αθλητισμός στη ζωή του, θα εκπλαγείτε από την αλλαγή του σώματός του και τη ραγδαία ανάπτυξή του.

6.Δώστε στο παιδί το καλό παράδειγμα προσέχοντας όλοι στην οικογένεια είτε με κάποια διατροφή, είτε με την άσκηση. Τα παιδιά άλλωστε λειτουργούν με τη μέθοδο της μίμησης και όταν σας δουν να τηρείτε κάποιους γενικούς κανόνες θα θελήσουν ακόμα και μόνα τους να κάνουν το ίδιο. Σε αντίθετη περίπτωση, βλέποντάς σας να τρώτε πίτσες και σουβλάκια ενώ εκείνα για βραδινό τρώνε ψητό ψάρι, θα υπάρξει έντονη αντίδραση. Και δεν θα έχουν άδικο.

ΠΗΓΗ: TV24

Γονείς προσοχή! Βρέθηκε μεταλλική λάμα μέσα σε σοκολατάκια...
Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους γονείς ενός 14χρονου αγοριού που βρήκαν ένα μαχαίρι στη σακούλα με τα σοκολατάκια που του αγόρασαν.

Ο πατέρας υποστηρίζει πως βρήκε ένα μαχαίρι μία σακούλα με μικρά πασχαλινά σοκολατένια αυγά που αγόρασε στον γιο του, γνωστής εταιρείας.

Οι γονείς έστειλαν το αντικείμενο που μοιάζει με κοπτάκι στην εταιρεία για να ζητήσουν εξηγήσεις. Ωστόσο, η εταιρεία έριξε τις ευθύνες στην εταιρεία που ανέλαβε τις συσκευασίες.

Φυσικά, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως το περιστατικό είναι στημένο για να λάβει αποζημίωση η οικογένεια.

Η εταιρεία, αποφάσισε να δωρίσει χρήματα σε ένα ίδρυμα που θα ήταν επιλογή της οικογένειας για να «κλείσει» την υπόθεση.

Ωστόσο, αργότερα... έριξε την ευθύνη πάλι στην εταιρεία που είχε αναλάβει τη συσκευασία κι ανέφερε πως αυτή θα πρέπει να κάνει την χορηγία.

Ο πατέρας δήλωσε σε βρετανικά Μέσα ότι δεν πήρε κανείς σοβαρά την ασφάλεια του γιου του.

Πληροφορίες: dailymail.com