Λακ: Έξυπνες χρήσεις για μέσα και... έξω από το σπίτι!

Χρήσεις που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν!

Λακ: Έξυπνες χρήσεις για μέσα και... έξω από το σπίτι!

Κι όμως, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με ένα μπουκάλι λακ...

Εμείς εδώ στο Youweekly.gr, σας έχουμε 6 από αυτά!

Χνούδι και Τρίχες

Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε τρίχες κατοικιδίων και χνούδια από τα ρούχα σας, το χαλί ή τα έπιπλά σας ψεκάστε με λακ μία καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια αρχίστε με κοφτές κινήσεις να τα αφαιρείτε με την πετσέτα αυτή.

Διώξτε χνούδια και τρίχες με λακ!
Βελόνα και κλωστή Δεν χρειάζεται πια να παιδεύεστε κάθε φορά που θέλετε να περάσετε την κλωστή από μια βελόνα! Ψεκάστε την άκρη της κλωστής με λακ και θα δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα θα περάσει από την τρύπα της βελόνας.

Περάστε πιο εύκολα την κλωστή από τη βελόνα.
Κουρτίνα Αν απορείτε πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήστε τη λακ σε μια κουρτίνα, σας ενημερώνουμε πώς αρκεί να την ψεκάσετε. Θα δείχνει πιο όμορφη και λαμπερή από ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα συγκεντρώνει και εύκολα σκόνη!

Κάντε την κουρτίνα σας να λάμπει!
Λεκές από μελάνι Καθαρίστε εύκολα λεκέδες από μελάνι με τον πιο εύκολο τρόπο! Ψεκάστε το ύφασμα με λακ μέχρι να μουσκευτεί παντού. Αφήστε τη πάνω στο λεκέ για 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάλτε το ύφασμα για πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων σε κανονική πλύση. Μόλις το βγάλετε δεν θα δείτε ίχνος μελανιού. Αν ο λεκές είναι μεγάλος, ψεκάστε με λακ, αφήστε την για 20 λεπτά και μουλιάστε το ύφασμα για μια ή δύο ώρες σε ζεστό νερό πριν το βάλετε στο πλυντήριο.

Εξαφανίστε λεκέδες από μελάνι με λακ!
Καλσόν Ψεκάστε το καινούριο σας καλσόν στο τελείωμα με λακ για να μην σκιστεί! Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τη λακ και σε ένα καλσόν που έχει φύγει πόντος για να το σταματήσετε και να το προλάβετε, έτσι ώστε να μην σκιστεί εντελώς. Δείτε εδώ 8 Απίστευτα Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε με Ένα Καλσόν!

Καλσόν χωρίς σκισίματα με λακ!
Περιτύλιγμα δώρου Επειδή κάθε δώρο χρειάζεται και ένα εντυπωσιακό περιτύλιγμα, ψεκάστε το με λακ για να αστράφτει και να γυαλίζει. Ειδικά, αν η λακ περιέχει και γκλίτερ!

3+1 έξυπνες ιδέες εξοικονόμησης νερού στο σπίτι!

Το νερό μπαίνει στο σπίτι μας για να καλύψουμε τις βασικές, καθημερινές μας ανάγκες. Το γεγονός ότι μας παρέχεται τόσο εύκολα και γενναιόδωρα δε σημαίνει όμως ότι είναι και ανεξάντλητο.

Πρέπει να σεβόμαστε το νερό και τους συνανθρώπους μας που το στερούνται, να μην το σπαταλάμε και να το χρησιμοποιούμε με φειδώ και προσοχή, μόνο εκεί που είναι απολύτως απαραίτητο. Για να επιτευχθεί μείωση των ποσοτήτων νερού που χρησιμοποιούνται μέσα στο σπίτι, αρκεί να γίνεται έλεγχος στην κατανάλωση και λελογισμένη χρήση του.

Μερικές απλές συμβουλές οι οποίες θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση νερού:

– Ελέγξτε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού για διαρροές. Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει κλείνοντας την γενική βάνα και ελέγχοντας το ρολόι υδρομέτρησης του σπιτιού. Εάν αυτό συνεχίζει να μετράει τότε θα πρέπει άμεσα ο υδραυλικός να επιθεωρήσει τα υδραυλικά του σπιτιού. Θυμηθείτε ότι μια βρύση που στάζει (μικρή σταγόνα) σπαταλά 3 λίτρα νερού την ημέρα. Αν στάζει για παράδειγμα 5 ημέρες, τότε έχουν χαθεί 15 λίτρα.

– Καταναλώστε το νερό με λογική και αποφύγετε τις σπατάλες. Κλείστε την βρύση όταν πλένετε τα χέρια ή τα δόντια σας (εξοικονομούνται 15 λίτρα το λεπτό), προτιμήστε να πλύνετε τόσο τα ρούχα όσο και τα πιάτα στο πλυντήριο, αφού έχει
γεμίσει. Αποφύγετε να γεμίστε την μπανιέρα (χρειάζεται 150 λίτρα).

– Επαναχρησιμοποιήστε νερό, όπου είναι δυνατόν. Το νερό από το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ποτίσετε τα φυτά. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσετε το καζανάκι, μια συσκευή η οποία λειτουργεί με καθαρό νερό καλής ποιότητας, ενώ μπορείτε να το γεμίζετε με νερό το οποίο προέρχεται από άλλες χρήσεις. Να θυμάστε ότι ένα καζανάκι απαιτεί 9 λίτρα για να γεμίσει.

– Αντικαταστήστε τον παλιό οικιακό υδραυλικό εξοπλισμό με καινούργιο νέας τεχνολογίας, ο οποίος συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση νερού. Συσκευές όπως καζανάκια διπλής ροής, βρύσες οι οποίες αναμιγνύουν αέρα με νερό, μειώνουν αρκετά την κατανάλωση νερού. Σε αρκετές χώρες επιδοτείται η τοποθέτηση εγκαταστάσεων ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης νερού.