Θρεπτική και πεντανόστιμη κρεατόσουπα με κριθαράκι για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!

Η συνταγή που έχουμε αγαπήσει από τις γιαγιάδες μας!

Θρεπτική και πεντανόστιμη κρεατόσουπα με κριθαράκι για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!

Μια συνταγή που θυμόμαστε από την γιαγιά μας!

Είναι θρεπτική, πεντανόστιμη και κατάλληλη για το κρύο του χειμώνα και όχι μόνο. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Μακαρόνια βίδες με κιμά! Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά Συνταγής
4-5 κόκαλα μοσχαρίσια με λίγο ψαχνό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (εμπορίου ή φρέσκια)
1 φλ. κριθαράκι ψιλό
¼ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε ακόμη: Φτιάξε μόνη σου πεντανόστιμες κρέπες με μόνο 3 υλικά!

Εκτέλεση
Για την κρεατόσουπα με μοσχάρι και κριθαράκι, πλένουμε πρώτα τα κόκαλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει. Αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά εκτός από την ντομάτα.

Τα ρίχνουμε στη σούπα, προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι στην κρεατόσουπα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό.

Ξεκοκαλίζουμε το μοσχάρι, πετάμε τα κόκαλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρέας στη σούπα. Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμόνι.