Η απόλυτη εξωτική συνταγή με χοιρινό που λατρεύει η Μυρτώ Αλικάκη!

Δοκιμάστε το τώρα!

Η απόλυτη εξωτική συνταγή με χοιρινό που λατρεύει η Μυρτώ Αλικάκη!

Αυτή είναι η απόλυτη εξωτική συνταγή με χοιρινό που λατρεύει η γνωστή ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη!

Η ταλαντούχα ηθοποιός δημοσιεύει διαρκώς φωτογραφίες στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram, από τις μαγειρικές της δημιουργίες και φυσικά πάντα μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους τη συνταγή της.

Πρόσφατα έφτιαξε την απόλυτη εξωτική συνταγή για χοιρινό με πατατούλες και ανανά στο φούρνο. «Παίρνουμε ένα ολόκληρο κομμάτι μπούτι χωρίς το κόκκαλο.

Το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγο βούτυρο από πάνω, και το βάζουμε στο φούρνο για λίγη ώρα. Το βγάζουμε και προσθέτουμε τις αλατοπιπερωμένες πατατούλες, τον ανανά και το σιρόπι(κονσέρβα), προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε για δυο ώρες στη γάστρα σε μεσαίο φούρνο.

Τα τελευταία 20 λεπτά ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να ροδίσει», έγραψε η Μυρτώ στη λεζάντα της φωτογραφίας της.

Βλέποντας αυτήν την τόσο λαχταριστή φωτογραφία, γίνεται να μην θέλεις να φτιάξεις αυτή τη συνταγή;

Φτιάξε μόνη σου το πιο ζουμερό και ελαφρύ σουβλάκι κοτόπουλο!

Σπιτικό και πεντανόστιμο μπέργκερ με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο!

Η συνταγή της ημέρας σήμερα έχει σπιτικό και πεντανόστιμο μπέργκερ με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο!

Αναζητώντας νόστιμες συνταγές, σκοντάψαμε πάνω στο παρακάτω βίντεο για νόστιμο σπιτικό μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλο.

Μας εντυπωσίασε η σκορδάτη μαγιονέζα, αλλά και τα υλικά με τα οποία πανάρεται το κοτόπουλο. Αυτό το μπέργκερ πρέπει να το δοκιμάσετε.

Υλικά
Για το πανάρισμα: 80 γρ. αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
2 πρέζες πάπρικα
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

Για το ψήσιμο: 2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
2 φιλέτα κοτόπουλο (περίπου 400γρ και τα δύο) κομμένα οριζόντια στη μέση

Για το στήσιμο του μπέργκερ: 4 ψωμάκια
4 φέτες έμενταλ
1 ώριμο αβοκάντο
4 φύλλα μαρούλι
2 μεγάλες τομάτες
1/2 φλιτζανι μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση
Βάζουμε τη μαγιονέζα με σκόρδο ψιλοκομμένο σε μπολ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα ρηχό πιάτο προσθέτουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα και ανακατεύουμε
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5’ λεπτά να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά
Πανάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στο μείγμα και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Γυρίζουμε να ψηθεί και από τις δύο πλευρές και πριν τα κατεβάσουμε προσθέτουμε το τυρί για να λιώσει πάνω στο κοτόπουλο
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και λιώνουμε με ένα πιρούνι. Κόβουμε τις τομάτες σε ροδέλες και ετοιμάζουμε τα μαρούλια. Βάζουμε μια ποσότητα αβοκάντο στο κάτω ψωμάκι και από πάνω προσθέτουμε το φιλέτο κοτόπουλου. Συμπληρώνουμε με τα κρεμμύδια, τομάτες και μαρούλι.
Αλείφουμε το πάνω μέρος του ψωμιού με τη μαγιονέζα και σκεπάζουμε

Πηγή: iefimerida.gr