Δεν θα την αφήνετε από τα χέρια σας! Μακαρονάδα με τυριά και μπέικον στην φόρμα!

Για καλοφαγάδες! Την θέλουμε κολασμένα!

Δεν θα την αφήνετε από τα χέρια σας! Μακαρονάδα με τυριά και μπέικον στην φόρμα!

Αυτή τη μακαρονάδα με τυριά και μπέικον στην φόρμα θα την λατρέψετε τόσο, που δεν θα την αφήνετε από τα χέρια σας!

Τα μακαρόνια πάντοτε αποτελούσαν και αποτελούν, το αγαπημένο φαγητό πολλών ανθρώπων. Πόσο μάλλον όταν μαγειρεύονται σε φόρμα, με τυριά, μπέικον και τριμμένη φρυγανιά. Ωστόσο, η συνταγή δεν είναι δύσκολη. Αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τα βήματά της.

Σπιτικό και πεντανόστιμο μπέργκερ με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο!

Υλικά συνταγής για μακαρόνια σε φόρμα με τυριά, μπέικον και τριμμένη φρυγανιά


500 γραμμάρια μακαρόνια χοντρά (σ.σ. νούμερο 5)
1 Ζωμός Λαχανικών
110 γραμμάρια βιτάμ (επτά έως οκτώ κουταλιές της σούπας)
1 κομμένο σε μικρά κομμάτια πράσο
1 φρέσκο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
10 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
150 γραμμάρια χοντροτριμμένη κεφαλογραβιέρα
150 γραμμάρια πικάντικο και χοντροκομμένο κασέρι
150 γραμμάρια χοντροκομμένο μανούρι
150 γραμμάρια γλυκιά ξινομυζήθρα ή κομματιασμένη φέτα
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
250 ml γάλα φρέσκο – Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια σε φόρμα με τυριά, μπέικον και τριμμένη φρυγανιά


  1. Ρίχνετε πολύ νερό σε μια κατσαρόλα. Βάζετε λίγο χοντρό αλάτι και ζωμό λαχανικών. Βράζετε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν aldente.
    2. Μεταφέρετε τα μακαρόνια σε άδεια κατσαρόλα και τα ανακατεύετε με λίγο ζεστό βούτυρο.
    3. Σοτάρετε σε τηγάνι πράσο, κρεμμυδάκι, μπέικον, βάζοντας λίγο αλάτι και βιτάμ, μέχρι να μαλακώσουν.
    4. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέστε τριμμένα τυριά, πιπέρι και ανακατέψτε. Στο τέλος αφήνετε το μείγμα.
    5. Ρίξτε γάλα και κορν φλάουρ σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Βάλτε αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε τα με μίξερ, μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
    6. Βάζετε μείγμα αυγών, λαχανικών και τυριών σε κατσαρόλα, με τα έτοιμα μακαρόνια και τα ανακατεύετε.
    7. Βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ και έπειτα βάλτε από πάνω τριμμένη φρυγανιά.
    β. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα.
    9. Ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.
    10. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 έως 15 λεπτά.
    11. Αφαιρείται τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
    12. Το φαγητό σας είναι έτοιμο.

Μόνο για μερακλήδες! Παστίτσιο με λαζάνια και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Έχουμε την απόλυτη συνταγή μόνο για μερακλήδες! Παστίτσιο με λαζάνια και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας με την απίστευτη γεύση!

Μια παραλλαγή του παστίτσιου με λαζάνια που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

....και για γλυκάκι; Της αμαρτίας! Σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα!

Υλικά συνταγής


Λαζάνια 20 τεμ
Κιμάς 500 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Σκόρδο 2 σκελίδες
Ντομάτες φρέσκιες 1 κιλό ξεφλουδισμένες
Ντοματοπολτός 1 κουτάλι της σούπας
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1/2 κούπα
Αλάτι – πιπέρι
Μπαχάρι 3 κόκους
Δάφνη 1 φύλλο
Φέτα 150 γρ
Μαϊντανός 3 κλωναράκια ψιλοκομμένος

Για την μπεσαμέλ


Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
Γάλα 1 λίτρο
Αυγά 2 τεμ
Μαργαρίνη 70 γρ
Κεφαλοτύρι 150 γρ τριμμένο
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε ή τα περνάμε λίγο από το μπλέντερ. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει,προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι να βγάλουν το άρωμα τους, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο, τα σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και βάζουμε τον ντοματοπολτό, την ζάχαρη ,το φύλλο δάφνης,το μπαχάρι, ανακατεύουμε συνέχεια και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και λίγο νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά (θέλουμε να μείνει με αρκετό ζουμί). Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την δάφνη και το μπαχάρι. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο κι ανακατεύουμε.

Για την μπεσαμέλ : Βάζουμε σε κατσαρόλα βαθιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με την μαργαρίνη να κάψει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά κι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει το αλεύρι χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και αλάτι και συνεχίζουμε με το σύρμα το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας αλλά όχι πολύ.Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι,τα αυγά, πιπέρι κι ανακατεύουμε.

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο στενόμακρο ταψί μια ελαφριά στρώση μπεσαμέλ, καλύπτουμε την επιφάνεια με λαζάνια, από πάνω απλώνουμε μπεσαμέλ και καλύπτουμε με τον κιμά. Ξαναβάζουμε μια στρώση λαζάνια, καλύπτουμε με μπεσαμέλ και από πάνω με κιμά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Καλύπτουμε στο τέλος με μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για 30 -35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα,κόβουμε σε κομμάτια,τα βάζουμε σε πιατέλα κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.