Εύκολο σκορδόψωμο έτοιμο σε 5 λεπτά - Με λιωμένο τυρί και ντοματίνια

Μια νόστιμη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εύκολο σκορδόψωμο έτοιμο σε 5 λεπτά - Με λιωμένο τυρί και ντοματίνια

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει ετοιμάσει μια απίστευτη συνταγή για εύκολο σκορδόψωμο με λιωμένα τυριά που μπορεί να είναι έτοιμο μέσα σε 5 λεπτά. Διάλεξε μια μπαγκέτα κι ετοίμασε σε ελάχιστο χρόνο το πιο νόστιμο "σάντουιτς".

Πως να φτιάξετε το σκορδόψωμο

Υλικά Συνταγής

  • 125 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 30 γραμ. κεφαλοτύρι
  • 120 γραμ. τυρί που λιώνει
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 1 μπαγκέτα χωριάτικη
  • Ντοματίνια για το σερβίρισμα

Για να φτιάξουμε αυτή τη φανταστική συνταγή

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το λιώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, σκόρδο, τυριά, κρεμμύδι φρέσκο, και τα ανακατεύουμε με το κουτάλι να γίνουν πάστα.
  • Κόβουμε κατά μήκος τη μπαγκέτα.
  • Ισομοιράζουμε το μείγμα βουτύρου στην ανοιγμένη στα δυο μπαγκέτα.
  • Ακουμπάμε το ψωμί σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στους 200º C για 10′ να ροδίσουν ελαφρά.
  • Μόλις βγάλουμε το σκορδόψωμο από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε με σαλάτα, ντοματίνια και ρόκα.
  • Ραντίζουμε με λίγο κρέμα βαλσαμικού για περισσότερη οξύτητα.
  • Εάν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε αλλαντικά, μανιτάρια ή οποιοδήποτε λαχανικό της αρεσκείας μας.

Αν μετά από αυτή τη συνταγή θέλεις και ένα γλυκάκι, τότε ετοίμασε για εσένα και την οικογένεια σου το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο.

argiro.gr

Ετοίμασε μόνη σου την μπαγκέτα

σκορδόψωμο έτοιμο σε 5 λεπτά

Υλικά Συνταγής

  • 5 φλ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 60 γραμ. φρέσκια μαγιά (ή 1½ φακελάκι μαγιά σκόνη)
  • 2 ⅓ φλ. χλιαρό νερό (περίπου)
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Για τη γαλική μπαγκέτα, ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • Σε μπολ κοσκινίζουμε τα αλεύρια και το αλάτι. Προσθέτουμε στην ενεργοποιημένη μαγιά σταδιακά το μισό αλεύρι (να γίνει σαν παχύς χυλός). Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες, ώσπου να γίνει τριπλάσιο σε όγκο, αργά-αργά.
  • Ανακατεύοντας με το χέρι το φουσκωμένο μείγμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν μαζευτεί σε ζύμη την βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, την ζυμώνουμε δυνατά για 10΄ μέχρι να γίνει ελαστική. Την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει για 1 ώρα, τότε την ξεφουσκώνουμε στον αλευρωμένο πάγκο και την χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.
  • Δίνουμε σχήμα μπαγκέτας, μακρόστενο. Φτιάχνουμε τρεις μπαγκέτες, 35 εκ. η κάθε μία. Παίρνουμε μια μεγάλη πετσέτα της κουζίνας και τη σουρώνουμε σαν βεντάλια, κάνοντας 3 αυλάκια. Τοποθετούμε σε κάθε αυλάκι από μία μπαγκέτα. Η πετσέτα θα βοηθήσει ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους οι μπαγκέτες. Τις σκεπάζουμε καλά με πετσέτες και τις αφήνουμε να σταθούν σε ζεστό σημείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο πολύ καλά στους 230 C . Στρώνουμε λαδόκολλα ή αλευρώνουμε τη λαμαρίνα. Κυλάμε προσεκτικά μία μία μπαγκέτα στη λαμαρίνα. Φροντίζουμε να έχουν απόσταση ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν. Χαράζουμε διαγώνια χαρακιές στις μπαγκέτες με κοφτερό μαχαίρι. Τις βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψεκάζουμε με το ψεκαστήρι. Η μπαγκέτα θέλει υγρασία για να ψηθεί σωστά και πολύ δυνατή θερμοκρασία. Τα πρώτα 5΄ του ψησίματος ψεκάζουμε άλλες δύο φορές. Ψήνουμε για 25΄, έως όταν ροδίσουν.
  • Να θυμάστε ότι: Χρησιμοποιούμε ψεκαστήρι για να δημιουργήσουμε υγρασία στον φούρνο (ατμό), απαραίτητη για την τραγανή μπαγκέτα.