Τούρτα-κόλαση παγωτό milkshake! Με τραγανή βάση με Όρεο!

Δεν θέλει ψήσιμο!

Τούρτα-κόλαση παγωτό milkshake! Με τραγανή βάση με Όρεο!

Μια υπέροχη, πανεύκολη στη παρασκευή της τούρτα παγωτό milkshake (μιλκσέικ), με τραγανή βάση με μπισκότα Όρεο, γαρνιρισμένη με mini M & M και Coco Pops.

H χαρά των μικρών παιδιών και όχι μόνο. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για μια λαχταριστή τούρτα που σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση όρεο:
280 γρ. μπισκότα Oreo
105 γρ. (3/4 φλ.+1 κ.σ.) βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη γέμιση παγωτό Milkshake:
480 ml (2 φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%, κρύα
240 ml (1 φλ. τσαγιού) ζαχαρούχο γάλα
56 γρ. (½ φλ.) Nesquik σοκολατένια σκόνη
100 γρ. (²⁄3 φλ.) μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε κομμάτια
Για γαρνίρισμα:
25 γρ. (½ φλ.) σοκολατένια δημητριακά Coco Pops
90 γρ. (½ φλ.) mini M & M

Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση με διάμετρο βάσης 23 εκ. Στρώνετε, προαιρετικά, τη βάση του με χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη. Για τη βάση όρεο: Θρυμματίζετε σε μπλέντερ τα μπισκότα όρεο σε σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων το ρίχνετε στα θρυμματισμένα όρεο και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και πιέζοντάς το με τα χέρια σας το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Το βάζετε στη κατάψυξη να παγώνει η βάση μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση. Για τη γέμιση παγωτό Milkshake:Ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. [*] Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη Nesquik και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν.

Λιώνετε τα κομματάκια μαύρης κουβερτούρας σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει καλά τη ρίχνετε το μείγμα ζαχαρούχου ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχετε ένα σοκολατένιο ομογενοποιημένο μείγμα. Μέσα στο μείγμα ζαχαρούχου προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά, με αργές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τη βάση όρεο και το στρώνετε ομοιόμορφα. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη και βάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες ή ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ για να παγώσει καλά. Περίπου 10-15 λ πριν τη σερβίρετε βγάζετε τη τούρτα σας να μαλακώσει ελαφρώς και τη διακοσμείτε στρώνοντας στην επιφάνεια της τούρτας τα Coco Pops και τα mini M&M, τη κόβετε σε κομμάτια και γαρνίρετε.

[*] Για να πετυχαίνετε πάντα τη τέλεια πηχτή σαντιγί:

Η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι πλήρης σε λιπαρά κι όχι light.
Για να γίνει σφιχτή κι αφράτη η σαντιγί πρέπει να χτυπηθεί σε γρήγορη ταχύτητα του μίξερ και όσο είναι αρκετά παγωμένη από το ψυγείο ή για λίγα λεπτά πριν το χτύπημα στη κατάψυξη.
Με το που θα γίνει η σαντιγί σταματάτε αμέσως το χτύπημα. Σε αντίθετη περίπτωση η σαντιγί “θα κόψει”.
Αν θέλετε πολύ σφιχτή σαντιγί μαζί με την κρέμα γάλακτος ρίξτε 5 σταγόνες χυμού λεμονιού – όχι παραπάνω για να μη χαλάσει η γλυκιά γεύση της – και στη συνέχεια χτύπησέ τη στο μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα.
Μη προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη (ή κακάο σκόνη, ή βανίλια ή λικέρ κ.λ.π.) μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Μόνο όταν πήξει προσθέτετε τη ζάχαρη κι όχι από την αρχή.

Συνταγή για light μουσακά: Με αυτή την αλλαγή στη μπεσαμέλ οι θερμίδες εξαφανίζονται!

Θέλετε να φτιάξετε light μουσακά; Υπάρχει μία τρομερή συνταγή και το κόλπο βρίσκεται στη μπεσαμέλ, η οποία θα έχει μηδενικές θερμίδες!

Η απουσία της παραδοσιακής μπεσαμέλ και οι ψημένες μελιτζάνες στη θέση των τηγανητών είναι οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις σε αυτή την κλασική συνταγή, που δεν θα αφαιρέσουν τίποτα από τη νοστιμιά του μουσακά, παρά μόνο από την περιεκτικότητά του σε λιπαρά.

Υλικά
650γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κιλό μελιτζάνες, σε λεπτές στενόμακρες λωρίδες
λίγο λάδι για το άλειμμα της μελιτζάνας
αλάτι, πιπέρι
λίγη φρυγανιά τριμμένη, για το πασπάλισμα

Για την «μπεσαμέλ» γιαουρτιού
350γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
3 ασπράδια αβγών
1 κουτ. σούπας αλεύρι
αλάτι, πιπέρι λευκό
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Διαδικασία
Βάζετε τον κιμά, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και τα ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, χωρίς όμως να σβολιάσει ο κιμάς.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελάχιστα. Σβήνετε τον κιμά με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τον κιμά για 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα του. Τότε προσθέτετε και το μαϊντανό.

Εν τω μεταξύ αλείφετε τις λωρίδες μελιτζάνας και τις τοποθετείτε λίγες λίγες σε ένα ταψί. Τις ψήνετε τμηματικά στο γκριλ της κουζίνας, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα αλλά χωρίς να καούν. Όταν ψηθούν όλες οι μελιτζάνες, τις βάζετε σε μια πιατέλα τη μία πάνω στην άλλη.

Αλείφετε ελαφρά με λάδι ένα μέτριο ταψί και το πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά. Στρώνετε μέσα τις μισές μελιτζάνες δίπλα δίπλα στο ταψί και τις πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Από πάνω στρώνετε ομοιόμορφα τον κιμά και τον σκεπάζετε με τις υπόλοιπες μισές μελιτζάνες. Πασπαλίζετε πάλι με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζετε την «μπεσαμέλ»: χτυπάτε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν -χωρίς όμως να γίνουν μαρέγκα- και τα αναμιγνύετε με το γιαούρτι και το αλεύρι. Προσθέτετε λίγο αλάτι και λευκό πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε μια πηχτή «μπεσαμέλ». Τη στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από τις μελιτζάνες και πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγη τριμμένη φρυγανιά και λίγο μοσχοκάρυδο.

Ψήνετε το μουσακά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-45 λεπτά περίπου, μέχρι να σχηματιστεί από πάνω μια χρυσόξανθη κρούστα. Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.

olivemagazine.gr

Έτσι θα κάνεις το τέλειο βραστό αβγό κάθε φορά!

Θέλεις τέλειο βραστό αυγό κάθε φορά;

Τα βραστά αβγά είναι ίσως από τα πιο ευέλικτα τρόφιμα. Μπορείς να τα απολαύσεις σκέτα ως σνακ, με τη μορφή αβγοσαλάτας μέσα στο σάντουιτς, ενώ αποτελούν και την τέλεια προσθήκη στη μεσημεριανή σου σαλάτα.

Το κακό είναι ότι δύσκολα μπορείς να καταλάβεις πότε είναι έτοιμα όταν τα βράζεις. Αν ακολουθήσεις όμως τις οδηγίες μας είναι σίγουρο ότι θα έχεις τέλεια βραστά αβγά κάθε φορά.

1.Τοποθετείς τα αβγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.
2. Ανάβεις μέτρια φωτιά και μόλις το νερό βράσει, κλείνεις το μάτι και βάζεις το καπάκι στην κατσαρόλα.
3. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό βήμα! Εάν θέλεις ο κρόκος να «τρέχει» λίγο, βάζεις στο χρονόμετρο 7 λεπτά ακριβώς. Εάν θέλεις τελείως βραστά αβγά, βάζεις 11 λεπτά. Δώσε προσοχή όμως! Δεν θα πρέπει να τα αφήσεις ούτε λεπτό παραπάνω!
4. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, τα μεταφέρεις σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό και τα αφήνεις για 1-2′.
5. Τα καθαρίζεις και απολαμβάνεις!

Κυριακάτικο brunch: 3 γευστικές και γρήγορες συνταγές

αυγά πρωινό

Κυριακάτικο bruch με αυτές τις 3 γευστικές και γρήγορες συνταγές!

Το Youweekly.gr σου προτείνει...

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα καλό brunch. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε το brunch, ωστόσο τα περισσότερα από αυτά έχουν αρκετές θερμίδες.

Το youweekly.gr σου βρήκε μερικές συνταγές χωρίς πολλές θερμίδες, για να απολαμβάνεις το brunch σου χωρίς ωστόσο να ανησυχείς για τις θερμίδες του.

Ένα μπολ smoothie

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου και το καλύτερο από όλα όχι μόνο θα πάρεις λίγες θερμίδες, αλλά θα πάρεις και μια μεγάλη ποσότητα, από την καθημερινή δόση που πρέπει να παίρνεις, από φρούτα και λαχανικά όλα σε ένα.

Ένα ακόμη θετικό αυτό του πιάτου, είναι ότι μπορείς να βάλεις όποιο συνδυασμό φρούτων και λαχανικών θέλεις. Φράουλα και μπανάνα, ταιριάζουν πολύ όπως επίσης και το μάνγκο με τον ανανά. Το μυστικό σε αυτό είναι να κάνεις το smoothie λίγο πιο πηχτό από ότι συνήθως. Στο τέλος μπορείς να προσθέσεις, αποξηραμένα φρούτα, καρύδα, ξηρούς καρπούς και διάφορους σπόρους.

«Φλυτζάνια» μπέικον και αυγού

Τα αυγά και το μπέικον, είναι ένας κλασσικός συνδυασμός brunch για όλες τις εποχές. Τα αυγά είναι πλούσια σε υγιεινά λιπαρά και την απαραίτητη πρωτεΐνη, ενώ το μπέικον είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και θα σε ετοιμάσει για την υπόλοιπη ημέρα. Η αλήθεια είναι πως είναι πλούσιο σε λιπαρά, αλλά παραμένει υγιεινό αρκεί να μην το παρακάνεις στην ποσότητα.

Ψεκάστε με λίγο λάδι μια θήκη για κεκάκια, και προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς °C. Προ-ψήστε το μπέικον για πέντε λεπτά μέχρι να είναι μαγειρεμένο αλλά όχι τραγανό. Πιέστε το μπέικον στην θήκη για τα κεκάκια και τυλίξτε το γύρο-γύρο. Ανοίξτε ένα αυγό στο κενό που έχετε αφήσει από το μπέικον και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Ψήστε περίπου για 15 λεπτά, μέχρι το αυγό να έχει ψηθεί αλλά ο κρόκος να είναι ακόμα ρευστός.

Λιωμένο αβοκάντο και βραστά αυγά

Κάντε το brunch σας άξιο να φωτογραφηθεί στο Instagram, απλά και μόνο με ένα λιωμένο αβοκάντο. Υπάρχει σίγουρα λόγος γιατί αυτό το φρούτο γίνεται όλο και πιο δημοφιλή μέρα με την μέρα. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά και όμορφες ίνες για το σώμα και το κάνει ευέλικτο. Αν προσθέσεις και μερικά βραστά αυγά, θα σου δώσουν άπειρες πρωτεΐνες αν ειδικά το σερβίρεις και σε ένα ψωμί ολικής θα σου δώσει και υγιεινούς υδατάνθρακες. Ένα νόστιμο, εύκολο και όμορφο brunch, που μπορείς να φας όλες τις ώρες.

Οι 3 συνταγές με αυγά που πρέπει να δοκιμάσετε!
Θα πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτές τις 3 συνταγές με αυγά, οι οποίες είναι απίστευτες!

Αν μια μέρα δεν έχετε μαγειρέψει τίποτα, η λύση είναι μία: να μαζέψετε όσα αυγά έχετε στο ψυγείο και να φτιάξετε κάτι εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και κυρίως πεντανόστιμο, για όλη την οικογένεια.

Το μενού έχει λίγο απ’ όλα: από τα «ψαγμένα» μάφιν με αυγό μέχρι την παραδοσιακή στραπατσάδα για μεγάλες… βούτες!

Αυγά σε πιπεριά

Τι θα χρειαστείτε

3 πιπεριές «καμπάνες»

3 αυγά

Τι πρέπει να κάνετε

Κόψτε τις πιπεριές οριζόντια έτσι ώστε να σχηματίσετε «δαχτυλίδια». Τοποθετήστε τις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο θα έχετε προσθέσει ελάχιστο λάδι. Έπειτα, σπάστε ένα αυγό στη μέση κάθε δαχτυλιδιού, καλύψτε το σκεύος και αφήστε το να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.

Αν προτιμάτε τον κρόκο πιο μελάτο, αφήστε το αυγό να ψηθεί μέχρι το ασπράδι να γίνει πιο σκληρό. Αντίθετα, αν τον θέλετε πιο σφιχτό, βγάλτε το αυγό απ’ το τηγάνι όταν κρόκος και ασπράδι έχουν «σφίξει» το ίδιο.

Στραπατσάδα η ελληνική!

Τι θα χρειαστείτε

6 αυγά μέτριου μεγέθους, χτυπημένα

1 κιλό τομάτες, που θα έχετε περάσει στον τρίφτη

4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μία πρέζα ζάχαρη

100-150 γραμμάρια φέτα που θα έχετε λιώσει με το πιρούνι

Αλάτι και πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτε την ένταση του ματιού σε δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι «κάψει», προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά. Φροντίστε, ωστόσο, να μην το παρακάνετε με το αλάτι γιατί η φέτα είναι ήδη αρκετά αλμυρή. Μόλις οι ντομάτες αρχίζουν να βράζουν, μειώστε την ένταση της φωτιάς και ανακατέψτε για 10- 15 λεπτά, μέχρι ο χυμός τους να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Αφήστε το μίγμα εωσότου δείτε ότι τα αυγά είναι έτοιμα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά -η ρίγανη, ο βασιλικός, ο άνηθος ακόμα και η μέντα, «δένουν» εξαιρετικά με αυτές τις γεύσεις.

Στο τέλος, πασπαλίστε από πάνω τη φέτα και σερβίρετε μαζί με ζεστό ψωμί.

Φριτάτα με αυγά (υλικά για 12 «κομμάτια»)


Τι θα χρειαστείτε

6 αυγά

Μισό φλιτζάνι γάλα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ελάχιστο πιπέρι

1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρό (γκούντα ή τσένταρ)

¾ φλιτζανιού τριμμένο κολοκύθι

¼ φλιτζανιού τριμμένη πιπεριά (σε ό,τι χρώμα θέλετε)

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Φόρμα για μάφιν

Τι πρέπει να κάνετε

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε τα αυγά, μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να ανακατευθούν καλά. Έπειτα, προσθέστε το τυρί, το κολοκύθι και το κρεμμύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Στην κάθε φόρμα του μάφιν, ρίξτε μια μικρή ποσότητα απ’ το μίγμα (περίπου το ¼ του φλιτζανιού). Αφήστε τα να ψηθούν στον φούρνο για 20-22 λεπτά και, αφού ετοιμαστούν, αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά με μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου.