Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το κέικ της με κανέλα είναι μια τρέλα - Δεν θα μείνει κομμάτι

Θα σας ξετρελάνει!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το κέικ της με κανέλα είναι μια τρέλα - Δεν θα μείνει κομμάτι

Αυτό το κέικ με κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι μια τρέλα.Θα το φτιάξετε και θα "λιώνουν" στο στόμα! Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτά στο σπίτι όταν τα κάνετε.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Θέλεις κάτι ωραίο να συνοδεύσει τον καφέ σου; Αυτό το μυρωδάτο κέικ, που γίνεται μέσα σε 5΄και τρώγεται ζεστό, πραγματικά θα σε ενθουσιάσει!

Υλικά Συνταγής

60 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150 γραμμ. ζάχαρη

1 αυγό

150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο

80 ml γάλα φρέσκο

1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

1 κ.γλ. κανέλα

1 κ.σ. ζάχαρη

1 βανίλια

έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Για το εύκολο κέικ κανέλας μας, σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό. Χτυπάμε για λίγα λεπτά με μίξερ χειρός έως ότου κρεμώσει και αφρατέψει το μείγμα.

Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα, ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.

Σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο μικρό ταψάκι 20-22 εκατοστών αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 30 λεπτά.Ωστόσο, έχουμε και μια συγκλονιστική συνταγή για ζεστό κρασί με κανέλα. Ότι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά στο ταψί. Το βγάζουμε και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη. Το σερβίρουμε ζεστό.

Είναι όνειρο! Κοτσίδα κανέλας με καραμέλα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Η κοτσίδα κανέλας με καραμέλα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι ένα όνειρο! Θα τα φτιάξετε και θα "λιώνουν" στο στόμα! Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτά στο σπίτι όταν τα κάνετε.

Την βρήκαμε στο argiro.gr!Η πιο γλυκιά συνταγή για την πιο ωραία κοτσίδα κανέλας! Απολαύστε τη στο πρωινό, στο brunch ή απλά όταν απλά θέλετε να γευτείτε κάτι μαγικό.

Υλικά Συνταγής

540 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 φάκελο μαγιά

150 γραμ. βούτυρο πολύ μαλακό

200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα

80 γραμ. γάλα

2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

λίγους σπόρους κάρδαμο

ξύσμα πορτοκαλιού

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο χλιαρό

Για τη γέμιση

100 γραμ. βούτυρο μαλακό

100 γραμ. μαύρη ζάχαρη

1½ κ.σ. κανέλα

2 πρέζες αλάτι

Για την καραμέλα γάλακτος

1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. βούτυρο γεμάτες

2 πρέζες αλάτι

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

λίγη βανίλια υποβρύχιο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά για την πλεξούδα κανέλας, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε λίγο το βούτυρο να λιώσει άλλα όχι τελείως. Ρίχνουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο, το γάλα, το αυγό, το κάρδαμο και το ξύσμα και ζυμώνουμε 5-6′ μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα. Στο τελευταίο ζύμωμα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε 1′.

Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, την σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου.

Τη βγάζουμε στον πάγκο και με χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε μακρόστενο λεπτό φύλλο με πάχος 1/2 εκ.

Για την γέμιση, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μια πάστα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια αφήνοντας 1 εκ. κενό γύρω γύρω.

Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό κατά μήκος την μακριάς πλευράς. Κολλάμε την ένωση των φύλλων πιέζοντας.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το ρόλο σε δυο μακριά κομμάτια. Το σχίζουμε στη μέση δηλαδή. Τσιμπάμε την πάνω άκρη και το πλέκουμε σε κοτσίδα. Ενώνουμε τις δυο άκρες και το κλείνουμε σε κουλούρα.

Το βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το αφήνουμε να σταθεί 30′.Ωστόσο, έχουμε και μια συγκλονιστική συνταγή για ζεστό κρασί με κανέλα. Ότι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC αέρα για 30′ περίπου, μέχρι να ροδίσει .

Αφού κρυώσει ρίχνουμε λίγες γραμμές καραμέλα γάλακτος. Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε λίγη βανίλια υποβρύχιο να αραιώσει και περιχύνουμε κάνοντας γραμμές με το λευκό γλάσο βανίλιας.

Για την καραμέλα γάλακτος

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4΄-5΄, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.