Το πιο νόστιμο παραδοσιακό ραβανί με ξύσμα λεμονιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το πιο νόστιμο παραδοσιακό ραβανί με ξύσμα λεμονιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει για εσένα την πιο λαχταριστή συνταγή για παραδοσιακό ραβανί! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις λίγο ξύσμα λεμονιού και να φτιάξεις το πιο νόστιμο γλύκισμα για όλη σου την οικογένεια και να μοσχομυρίσει το σπίτι.

Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και την εκτέλεση για να την φτιάξετε σπίτι.

Τώρα που είσαι σπίτι και έχεις μπόλικο ελεύθερο χρόνο, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τη συνταγή της Αργυρώς Μπαραμπαρίγου για κουλουράκια με λεμόνι και μαστίχα!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 φλ. γαλά
  • ξύσμα λεμονιού
  • καρύδα τριμμένη για το τελείωμα
  • Για το σιρόπι
  • 2½ φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • λίγο χυμό από λεμόνι
  • 2 κ.σ βούτυρο Νάξου

Εκτέλεση

  • Για το μοναδικό κατακίτρινο παραδοσιακό ραβανί της γιαγιάς από τη Νάξο, πρώτα θα βγάλουμε όλα τα υλικά στον πάγκο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι γιατί πρέπει να κρυώσει τελείως. Βάζουμε τα υλικά (ζάχαρη, νερό, λεμόνι), σε μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 5΄επιπλέον. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο Νάξου. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το βουτυράτο σιρόπι.
  • Για το κέικ ραβανί, χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει (περίπου για 4-5΄). Προσθέτουμε τη βανίλια. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν και σιμιγδάλι). Τα ανακατεύουμε.
  • Με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε εναλλάξ τα στερεά με το γάλα στο μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί νο 32 και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, στους 170 °C για 55΄περίπου (ή στον αέρα στους 160 °C, στη μεσαία σχάρα για 45΄περίπου) μέχρι να φουσκώσει το ραβανί να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού. Βγάζουμε από το φούρνο το ραβανί.
  • Περιχύνουμε σιγά σιγά το ζεστό ραβανί με το κρύο σιρόπι κι αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να σιροπιάζετε σωστά τα γλυκά σας.
  • Απολαύστε το γιατί είναι μια φανταστική συνταγή από τη Νάξο.