Με 5 μόνο υλικά θα φτιάξεις αυτή την ανάποδη μηλόπιτα - Γευστική και χωρίς ελαιαόλαδο

Την φτιάχνουν και σε γνωστά μαγαζιά και επιδόρπιο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Με 5 μόνο υλικά θα φτιάξεις αυτή την ανάποδη μηλόπιτα - Γευστική και χωρίς ελαιαόλαδο

Αυτή η συνταγή με μόνο 5 υλικά θα σε συναρπάσει! Η συγκεκριμένη ανάποδη μηλόπιτα αντί για ελαιόλαδο έχει βούτυρο και μπορείς να την βρεις και σε διάφορα γνωστά μαγαζιά σαν επιδόρπιο.

Είναι εγγυημένα τρομερή και θα την χαρείς κι εσύ και η οικογένειά σου. Δοκίμασε να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και... μας ευχαριστείς μετά.

Τι θα χρειαστούμε:

  • 250 γρ. ζύμη μπριζέ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • Kανέλα
  • 10 πράσινα μήλα τύπου Golden ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα

Πως την φτιάχνουμε:

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη μπριζέ σύμφωνα με τη βασική συνταγή για ζύμη τάρτας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 οC.
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα και το βούτυρο να ζεσταθούν και στη συνέχεια να καραμελώσουν. Είμαστε από πάνω για να μην κολλήσει ή καεί η καραμέλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα και τα αφήνουμε να καραμελώσουν, για περίπου 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε τα καραμελωμένα μήλα από την φωτιά και με μια σπάτουλα τα στρώνουμε ομοιόμορφα στη βάση ενός ταψιού. Καλύπτουμε το ταψί με τη ζύμη μπριζέ. Κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνειας της τάρτας με το πιρούνι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 10 λεπτά και κατόπιν την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα. Η ανάποδη μηλόπιτα σερβίρεται ιδανικά με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Δες εδώ και την ιταλική παραδοσιακή συνταγή της μηλόπιτας

Η πιο απλή μηλόπιτα με κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο

μηλόπιτες με λίγα υλικά

Ψάχνεις ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι; Αυτή ίσως είναι η πιο απλή μηλόπιτα του κόσμου! Κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο είναι κάποια από τα συστατικά που θα χρειαστείς για να την φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι.

Για σένα που θες κάτι ελαφρύ για μετά το φαγητό αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει.

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏καφέ ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού ‏ελαιόλαδο
  • 1 ‏αυγό
  • 1 φλιτζάνι ‏γάλα πλήρες με μια κουταλιά χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι ‏βανίλια
  • 2 1/2 φλιτζάνια ‏αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏μήλα (κομμένα σε φέτες)
  • 1/2 φλιτζάνι ‏ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏βούτυρο μαλακό

Εκτέλεση για την πιο απλή μηλόπιτα

  • Ανακατεύετε το γάλα με το χυμό λεμονιού και μετά το αφήνετε για 5 με 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Ανακατεύετε τα υλικά σας κατά σειρά όπως αυτά εμφανίζονται στη λίστα εκτός από τα 3 τελευταία.
  • Απλώνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 23 επί 33 εκατοστά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα 3 τελευταία υλικά, δηλαδή την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο για να κάνετε τη γαρνιτούρα.
  • Απλώνετε τη γαρνιτούρα πάνω από το μείγμα.
  • Ψήνετε για 45 λεπτά. Σερβίρετε την μηλόπιτα ζεστή!