8 Λέξεις: Τρομοκρατημένη η Ναυσικά -Παίρνει στα χέρια της τις εξετάσεις του Οδυσσέα

Όσα θα δούμε σήμερα στον ΣΚΑΙ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
8 Λέξεις: Τρομοκρατημένη η Ναυσικά -Παίρνει στα χέρια της τις εξετάσεις του Οδυσσέα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σημερινό 11/1 επεισόδιο της σειράς 8 Λέξεις. Η Ναυσικά είναι τρομοκρατημένη, ενώ θα τρομάξει ακόμη περισσότερο, όταν θα πάρει στα χέρια της τις εξετάσεις του Οδυσσέα για το πρόβλημα στα μάτια του.

Τι θα δείξουν οι εξετάσεις του Οδυσσέα στις 8 Λέξεις;

Δευτέρα 11/1 - Επεισόδιο 147 & 148 β κύκλος

Η Ναυσικά, τρομοκρατημένη από την αρχική εκτίμηση του οφθαλμίατρου για το πρόβλημα στα μάτια του Οδυσσέα, αποφασίζει να κάνει τις αιματολογικές αναλύσεις στο δικό της εργαστήριο και γι’ αυτό τον σκοπό επιστρατεύει τον Νικηφόρο και την Εύα να ασχοληθούν εντατικά μόνο μ’ αυτό. Στο μεταξύ, ο Μιλτιάδης δίνει την τηλεοπτική συνέντευξη στον Σίμο, ο οποίος τον «στριμώχνει» και τον ρωτάει επίμονα για το θέμα του Φοίβου. Ο Μιλτιάδης απαντάει ανθρώπινα και συγκινητικά, εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Η Ναυσικά προτείνει στον Μάρκο να μεσολαβήσει η ίδια στον Άκη, προκειμένου να του ζητήσουν συγνώμη για την υπόθεση με τις ηχογραφήσεις και να σταματήσουν τις επιθέσεις στον Μιχαήλ, αρκεί κι αυτός να αποσύρει τη μήνυση και την αγωγή. Ο Μάρκος δεν είναι αρνητικός, βάζοντας πάνω απ’ όλα το καλό του Μιχαήλ. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα της Ναυσικάς και σίγουρα όχι το μεγαλύτερο, αφού αυτό που θα ανακαλύψει τελικά στις εξετάσεις του Οδυσσέα, θα την τρομάξει πολύ!

8 Λέξεις Οδυσσέας Έρση

Ο Αιμίλιος συνεχίζει να λέει ψέματα στην Ελισάβετ σχετικά με την καθυστέρηση του χωρισμού του με τη Μάγδα, ενώ παράλληλα η Μάγδα διαισθάνεται ότι ο Αιμίλιος δεν έχει χαρεί πολύ με τα νέα της εγκυμοσύνης της. Η Ναυσικά, ο Νικηφόρος κι η Εύα δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς πάνω στις εξετάσεις αίματος του Οδυσσέα. Την ίδια ώρα, η Έρση προσπαθεί να εμψυχώσει τον Οδυσσέα λέγοντάς του ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, όποιο κι αν είναι. Ο Φρίξος νιώθει άβολα με την Έλλη μες το σπίτι, αλλά δεν βρίσκει τρόπο να πάρει πίσω την πρόταση γάμου και να ξεκαθαρίσει την παρεξήγηση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν πως ο Οδυσσέας πάσχει από μια σπάνια κληρονομική ασθένεια. Η Βίκυ δίνει στην Κατερίνα το όνομα ενός άντρα που ανήκει στο κύκλωμα των συμβολαίων θανάτου, λίγες ημέρες πριν την δολοφονική επίθεση.

8 Λέξεις - Ο Οδυσσέας εγκαταλείπει γυναίκα και παιδιά

Κανονικό σοκ προκαλούν οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του ΣΚΑΪ, 8 Λέξεις καθώς ο Οδυσσέας παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει τη γυναίκα του και τα παιδιά του λόγω του προβλήματος που έχει με την όραση.

O Oδυσσέας βιώνει μια δύσκολη αλλά ξεχωριστή περίοδο στη ζωή του. Η κατάσταση με τα μάτια του τον κάνει να αισθάνεται διαφορετικά τα πράγματα και να παίρνει αποφάσεις που θα ταράξουν τους πάντες και πιο πολύ την Ερση, η οποία μαθαίνει τι σημαίνουν οι «8 λέξεις» για τον Οδυσσέα!

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν πως ο Οδυσσέας πάσχει από μια σπάνια κληρονομική ασθένεια. Η Ναυσικά και ο Μάρκος αφού συζητάνε τις λύσεις που μπορεί να έχουν, προσπαθούν να πείσουν τον Οδυσσέα να προχωρήσει με το χειρουργείο: «Οδυσσέα, καλύτερα να πάμε σταθερά με πράγματα που γνωρίζουμε κι όχι με την αμφίβολη θεραπεία που έχει επιλέξει», του λένε, αλλά εκείνος είναι ανένδοτος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω εγχείρηση. Ξεχάστε το και μη με πιέζετε άλλο», τους απαντάει.

Η Ναυσικά όμως δεν παραιτείται και ζητάει από την Ερση και τον Νικηφόρο να του μιλήσουν για να του αλλάξουν γνώμη, εκείνοι όμως αρνούνται: «Δεν μπορώ να πάρω μια τέτοια ευθύνη», ισχυρίζεται ο Νικηφόρος, ενώ και η Ερση απαντάει κάτι ανάλογο: «Ο Οδυσσέας έχει κάνει την επιλογή του», της λέει.

Στο μεταξύ ο Οδυσσέας, καταρρακωμένος, κάνει την πρώτη γονιδιακή θεραπεία για το μάτι του, ενώ παράλληλα αρνείται σθεναρά να προχωρήσει σε χειρουργείο, παρά τις πιέσεις του Μάρκου και της Ναυσικάς που δεν σταματάνε να του το προτείνουν.

Μάλιστα η Ναυσικά αγχώνεται επειδή το πρόβλημα που έχει ο Οδυσσέας είναι κληρονομικό και κλείνει ραντεβού και για τον Μιχαήλ να πάει να δει τα μάτια του. Λίγο αργότερα, ο Μάρκος λέει στον Οδυσσέα: «Δεν είναι κακό να πάρουμε και άλλη μια γνώμη, Οδυσσέα μου. Βρήκα έναν Έλληνα γιατρό στην Ελβετία που ειδικεύεται στην πάθησή σου. Τι λες;», του προτείνει και ο Οδυσσέας δεν δίνει καν σημασία: «Λέω όχι και πάλι», του απαντάει.

Την επόμενη μέρα ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Κέρκυρα και η Ερση χαίρεται πολύ που τον βλέπει, ενώ αμέσως αρχίζει να παρατηρεί την αλλαγή συμπεριφοράς του Οδυσσέα που είναι μια πλήρης παραίτηση από όλα. Από το σπίτι, την ίδια, τα παιδιά αλλά και τη μεγάλη του αγάπη τη ζωγραφική. Ο Οδυσσέας δεν πλησιάζει καν τα πινέλα του και η Ερση αρχίζει να τον πιέζει: «Αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό, δεν πρέπει να εγκαταλείψεις τη ζωγραφική», του λέει.

Σε λίγο καιρό μάλιστα, πρόκειται να δούμε να μπαίνει στις 8 Λέξεις ένας διαγωνιζόμενος του My Style Rocks!

8 Λέξεις Οδυσσέας Έρση

Εκείνος, όμως, της ανακοινώνει τις αποφάσεις του και της ξεκαθαρίζει: «Πλάκα μου κάνεις, Ερση; Πώς να ζωγραφίσω; Για να τελειώνουμε λοιπόν, πάρ’ το κι εσύ χαμπάρι, δεν πρόκειται να ζωγραφίσω ποτέ ξανά». Η Ερση προσπαθεί να αλλάξει γνώμη στον Οδυσσέα ώστε να μη γυρίσει την πλάτη του στη ζωγραφική: «Ναι, καλά. Τώρα το λες. Οταν όμως γίνεις καλά και περάσει αυτή η περιπέτεια, το πρώτο που θα κάνεις είναι να πιάσεις τις μπογιές και τα πινέλα σου», του λέει, αλλά αυτός είναι ανένδοτος.