Για την εμπειρία του ως βουλευτής μίλησε σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Νίκος Ορφανός, αποκαλύπτοντας πως πλέον κάνει τρεις δουλειές για να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του.
Αρχικά μίλησε για τα χρήματα που έπαιρνε ως βουλευτής λέγοντας: «Καθαρά ο μισθός ενός βουλευτή μηνιαίος είναι 6.000 ευρώ. Ένα κομμάτι από αυτά θα το ξοδέψεις στις μεταφορές σου. Εάν όντως «οργώνεις» την περιφέρεια σου αυτό το κομμάτι καταναλώνεται. Το άλλο κομμάτι είναι για την στελέχωση του πολιτικού σου γραφείου. Εάν όντως φτιάξεις πολιτικό γραφείο, γιατί κάποιοι δεν έφτιαξαν, εγώ έφτιαξα. Ένα ποσοστό το δίνεις στο κόμμα σου, άρα δεν είναι 6.000, είναι 4.000. Τα δε περιβόητα επιδόματα των επιτροπών. Είναι εάν υπάρχουν επιτροπές, που εμείς δεν είχαμε και πάρα πολλές στον τομέα της παιδείας. Άρα στο χέρι μου ερχόντουσαν γύρω στις 4.000 ευρώ και κάτι που από αυτά έπρεπε να ζω εγώ και η γυναίκα μου που ήταν έγκυος και δεν μπορούσε να εργαστεί. Να συντηρώ το πολιτικό μου γραφείο, να καλύπτω όλα τα έξοδα μετακίνησης και συγχρόνως δεν ξέρω και εγώ πόσες κοινωνικές υποχρεώσεις. Διότι η δουλειά του βουλευτή έχει μια κοινωνική παρουσία που εμείς πρέπει να την πληρώνουμε. Επειδή δεν ήμουν μεγάλο χρονικό διάστημα βουλευτής δεν πρόλαβα να ξεχρεώσω και το πολιτικό μου γραφείο

Στη συνέχεια ο Νίκος Ορφανός είπε στον ΑΡΤ 90,6 FM και τον Λάζο Μαντικό: «Στο νοίκι ήμουν μια ζωή, δεν είχα ποτέ δικό μου σπίτι. Πλέον χρειάζεται να κάνεις τρεις δουλειές ταυτόχρονα για να επιβιώσεις.» και αποκάλυψε τέλος πως: «Τα χρήματα στο θέατρο έχουν μειωθεί αρκετά. Δεν πολύ βγαίνουμε, μετακινούμαστε με τις συγκοινωνίες, ψωνίζουμε τα απολύτως απαραίτητα. Έχουμε κάποιες πολύ λίγες οικονομίες στην άκρη που πάνε εξολοκλήρου για τα εμβόλια του παιδιού και την επιβίωση μας. Αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας τους πάμε για τον άλλο μήνα.»

govastileto.gr

loading...