Γυναίκες προσοχή! Αυτά είναι τα 4 πράγματα που δημιουργούν τις ρυτίδες

Υπάρχουν όλα στην καθημερινότητά σου σίγουρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γυναίκες προσοχή! Αυτά είναι τα 4 πράγματα που δημιουργούν τις ρυτίδες

Αγαπημένες γυναίκες αυτού του πλανήτη, είναι γνωστό πως με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα μας χάνει την ελαστικότητά της, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες στον λαιμό και στο πρόσωπο.

Όμως οι ρυτίδες δεν προκαλούνται μόνον από τη γήρανση αλλά και από πράγματα που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας και μας επηρεάζουν!

Δείτε ακόμα 4 πράγματα που δημιουργούν ρυτίδες

Το στρες

Ερευνες έχουν διαπιστώσει ότι το εξωτερικό και το εσωτερικό στρες μπορεί να προκαλέσουν επιβλαβείς «σχηματισμούς» στο δέρμα κάποιου. Από την πίεση που μπορεί να αισθανθείτε λόγω μιας επερχόμενης συνέντευξης μπορεί να παρουσιάσετε είτε ρυτίδες είτε ακμή. Προσπαθήστε να μένετε ήρεμοι. Κάντε διαλογισμό, ασκηθείτε, τρώτε τις κατάλληλες τροφές. Μάθετε ακόμα και με τη βοήθεια κάποιου τρίτου να διαχειρίζεστε το στρες.

Η ανεπαρκής ενυδάτωση

Συχνά, οι ρυτίδες που οφείλονται στην αφυδάτωση είναι ορατές στο μέτωπο: ανασηκώστε τα φρύδια σας, παρατηρήστε τις γραμμές που εμφανίζονται και στη συνέχεια χαλαρώστε τους μυς σας. Αν οι γραμμές εξακολουθούν να είναι ορατές, πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για ρυτίδες αφυδάτωσης - η επιδερμίδα έχει χάσει την ελαστικότητά της, με αποτέλεσμα να μην επανέρχεται στην αρχική της θέση. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να δημιουργήσουν αλλά και να σκουρύνουν τις ρυτίδες. Εκτός από μια χημική απολέπιση, μπορεί επίσης να θέλετε να επενδύσετε σε ορισμένους ορούς βιταμίνης C, αν δεν το έχετε κάνει ακόμα. Οταν το δέρμα πλησιάζει τα 40 μπορεί να είναι λιγότερο ενυδατωμένο.

Ετσι, όταν κάνετε απολέπιση, φροντίστε να ενυδατώσετε το πρόσωπο με μια κρέμα νύχτας και να πίνετε άφθονο νερό καθημερινά για το υπόλοιπο της ζωής σας. Και τα δύο δουλεύουν ώστε να τονωθεί η ελαστικότητα στο δέρμα σας και να μειωθούν οι ρυτίδες. Στόχος σας είναι να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Μετά το αντηλιακό, η ενυδάτωση είναι το επόμενο πιο σημαντικό βήμα για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό.

Αλλαγή στο περιβάλλον ή στις συνήθειες του τρόπου ζωής σας

Εχει αλλάξει ο καιρός; Είναι ελλιπής ο εξαερισμός του γραφείου σας; Ταξιδεύετε περισσότερο σε αεροπλάνα; Το δέρμα στις ηλικίες των 40 έως 50 ετών μπορεί να είναι σημαντικά λιγότερο ενυδατωμένο και να παράγει πιο λίγο σμήγμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα αντιδράσει περισσότερο στις περιβαλλοντικές αλλαγές και στο άγχος.

Ορμονικές αλλαγές

Σε αυτήν την ηλικία οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται πραγματικά την ορμονική αλλαγή βλέποντας αλλαγές στο σώμα τους. Μπορεί να παρατηρήσετε αύξηση βάρους ή περιορισμένη ευελιξία. Στα 50 σας, είναι επίσης ο καιρός να επανεκτιμήσετε τη διατροφή σας και τις συνήθειες άσκησης, καθώς ο κίνδυνος για καρδιαγγειακές παθήσεις επίσης αυξάνεται. Δοκιμάστε αυτό: Καθίστε, πάρτε αναπνοή και δείτε αν υπάρχουν αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να στηρίξετε το σώμα σας. Σκεφθείτε να τρώτε περισσότερα αντιοξειδωτικά τρόφιμα (ή ακολουθώντας τον κατάλογο αγορών μας). Επενδύστε σε μια πλούσια ενυδατική και σε ένα σπρέι ενυδάτωσης προσώπου.

Ωστόσο, αν θες να προλάβεις ότι μπορείς σου βρήκαμε 4 συνταγές για σπιτικές μάσκες! Θα κάνουν καλό στο πρόσωπό σου! Δες τες εδώ