Βάλε το λινό στην καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα

5 κομμάτια που θα φοράς στην πόλη αλλά και στις διακοπές

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βάλε το λινό στην καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα

To λινό είναι δίχως αμφιβολία ένα υπέρκομψο ύφασμα και δροσερό συνάμα, ιδανικό για να φορέσουμε το καλοκαίρι. Πρόκειται στην ουσία για την επιτομή της κομψότητας, αφού όποιο κομμάτι κι αν επιλέξεις σε αυτό το ύφασμα θα είσαι σίγουρα η πιο chic και καλοντυμένη της παρέας.

Οι περισσότερες αποφεύγουν το λινό, γιατί τσαλακώνει, αλλά αυτό καθόλου δεν πρέπει να σε προβληματίζει καθώς πλέον και στην... τσαλακωμένη του μορφή είναι εντυπωσιακό. Άλλωστε η ομορφιά του λινού υφάσματος βρίσκεται ακριβώς και σε αυτό το τσαλάκωμα.

λινό παντελόνι

Ύφασμα με ιστορία

Το εν λόγω ύφασμα έχει μακρά ιστορία όχι μόνο στον κόσμο της μόδας αλλά και στην εμφάνισή του ως ύφασμα ένδυσης, αφού έχουν βρεθεί κομμάτια στην Αρχαία Αίγυπτο. Μάλιστα, τον 16ο αιώνα υπήρχε μεγάλη ζήτηση στην Ευρώπη για λινά ρούχα, ενώ εθεωρείτο ένα από τα πλέον κομψά υφάσματα για τα αντρικά κοστούμια - κάτι που συνεχίζει να ισχύει μέχρι σήμερα.

λινή βερμούδα

Και μπορεί να είναι ένα ακριβό ύφασμα λόγω της κατασκευής του, που απαιτεί αρκετά και χρονοβόρα στάδια, ωστόσο η απόκτηση ενός fashion item θα σου λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Από το κλασικό παντελόνι, το πουκάμισο και το σακάκι, μέχρι τη φούστα, τη βερμούδα (δες εδώ πώς θα τη φορέσεις σωστά) αλλά και ένα κομψό shirt dress (τσέκαρε πώς θα το φορέσεις σωστά) όλο και κάτι θα βάλεις στην γκαρνταρόμπα σου για το φετινό καλοκαίρι.

λινό φόρεμα

Μυστικά & tips για τέλειο λινό

  • Μην τα αφήνεις να στεγνώνουν εντελώς, για να είναι πιο εύκολο το σιδέρωμα.
  • Βάζε ένα παγάκι μέσα στο στεγνωτήριο έτσι ώστε αυτή η υγρασία που θα παραμένει θα σε βοηθά να έχεις ένα πιο εύκολο σιδέρωμα και καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Φόρεσε ψηλόμεση φούστα, που αγκαλιάζει το σώμα και δημιουργούνται λιγότερες ζάρες όταν κάθεσαι. Αν πάλι είσαι λάτρις των wide pants, που ταιριάζουν ιδανικά στο λινό, τότε θα... υποστείς και το τσαλάκωμα!
  • Απόφυγε τα μανίκια στα tops, γιατί τσαλακώνουν με τις κινήσεις που κάνεις. Προτίμησε ένα crop και πάλι λίγο πιο εφαρμοστό.

λινό πουκάμισο