Με κανέλα, γαρύφαλλο και... - Το θαυματουργό σπιτικό ρόφημα για πόνους περιόδους

Δεν χρειάζεσαι πια χάπια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Με κανέλα, γαρύφαλλο και... - Το θαυματουργό σπιτικό ρόφημα για πόνους περιόδους

Υποφέρεις κι εσύ κάθε φορά που είναι να σου έρθει περίοδος αλλά και κατά την διάρκεια αυτής και μπουκώνεσαι στα χάπια; Αυτό το σπιτικό ρόφημα που σου παρουσιάζουμε παρακάτω κάνει πραγματικά θαύματα κι έχει μέσα προϊόντα που έχεις στην κουζίνα σου όπως κανέλα και γαρύφαλλο!

Το θαυματουργό σπιτικό ρόφημα για πόνους περιόδους

Εκτός από το κλασσικό χαμομήλι μπορείτε να δοκιμάσετε να βράσετε ένα ξύλο κανέλας και με δύο τρία γαρύφαλλα και να τα αφήσετε για λίγο σε σιγανή φωτιά. Πιείτε το τις πρώτες ώρες του πόνου... και θα μας θυμηθείτε, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το ρόφημα για να έχετε έναν δυνατό οργανισμό.

Το θαυματουργό σπιτικό ρόφημα για πόνους περιόδους

Άλλοι τρόποι εκτός από το σπιτικό ρόφημα για να αποφύγεις τους πόνους της περιόδου

  • Δοκίμασε τον βελονισμό: Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, μπορεί όμως να βοηθήσει! Ο βελονισμός είναι γνωστό ότι βοηθάει να αντιμετωπιστούν χρόνιες ασθένειες όπως οι ημικρανίες. Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει κατά την περίοδο σου είναι ότι το νευρικό μας σύστημα στρεσάρεται γιατί το σώμα μας προσπαθεί να προσαρμοστεί στην κατάσταση.Όπως και με τις ημικρανίες, έτσι και με την περίοδο, ο βελονισμός βοηθάει το νευρικό μας σύστημα να χαλαρώσει, κάνοντας την κυκλοφορία του αίματος καλύτερη. Νομίζω είναι μια μέθοδος που αξίζει να δοκιμάσεις!
  • Αρωματοθεραπεία: Τα αιθέρια έλαια έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφιστείς από τα ανεπιθύμητα πονάκια. Άναψε ένα αρωματικό κερί ή κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια. Θα σε χαλαρώσει και θα νιώσεις πολύ καλύτερα.
  • Θερμοφόρα ή γυάλινο μπουκάλι:Από τα πιο κλασσικά γιατροσόφια η θερμοφόρα! Ξάπλωσε, πάρε τη θερμοφόρα ή αν δεν έχεις ένα γυάλινο μπουκάλι με χλιαρό νερό και κάνε κυκλικές κινήσεις μασάζ στην κοιλιά σου μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της θερμοφόρας. Αν δεν έχεις το κουράγιο απλά διπλώσου και αγκάλιασε τη.