Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν υπάρχει το κατάστημα που υποστηρίζει η 36χρονη ότι πήρε το βιτριόλι»

"Κόλαφος" ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν υπάρχει το κατάστημα που υποστηρίζει η 36χρονη ότι πήρε το βιτριόλι»

Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας μίλησε το πρωί της Παρασκεύης (15/10) στην στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Ο ίδιος φυσικά αναφέρθηκε στα όσα υποστήριξε η Εφη Κακαράντζουλα στην απολογία της.

Οι δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα για τις δηλώσεις της κατηγορούμενης με το βιτριόλι

Για τρόπο που ισχυρίστηκε ότι προμηθεύτηκε το βιτριόλι, ο κ. Λύτρας τόνισε πως «κανείς δεν την πίστεψε. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε μια διεύθυνση που χθες συνάδελφοί σας πήγαν στην οδό και δεν υπάρχει, δεν υπήρχε ποτέ το κατάστημα».

Οσο για το αν υπήρχε συνεργός, η κατηγορούμενη ρωτήθηκε και το αρνήθηκε. Επίσης, ερωτηθείς για το αν έπεισε το δικαστήριο, υποστήριξε πως «δεν την έπεισε. Υπήρχαν ερωτήσεις που προσπαθούσαν να βγάλουν ότι και την ημέρα της επίθεσης κάποιος την ενημέρωσε».

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η κατηγορούμενη είπε στο δικαστήριο ότι της «καρφώθηκε» η ιδέα ότι κινδυνεύει η σχέση της από την Ιωάννα και τόνισε ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει η Εφη Κακαράντζουλα είναι να πείσει ότι η ποσότητα του υγρού που έριξε δεν ήταν μεγάλη κι ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει.

Το ντοκιμαντέρ από το οποίο εμπνεύστηκε την επίθεση η Έφη

Στην απολογία που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (14/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Έφη, υποστήριξε πως την έμπνευση για να επιτεθεί στην Ιωάννα με βιτριόλι την πήρε από μία εκπομπή που παρακολούθησε στην τηλεόραση.

Όπως εξήγησε, δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο υγρό, αν και στο ντοκιμαντέρ στο οποίο αναφέρθηκε, φαίνονται ξεκάθαρα οι επιπτώσεις του στο πρόσωπο του θύματος.

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία της.

Στο «Live News», o Βασίλης Λαμπρόπουλος υποστήριξε πως «έμπνευση» για την βιτριολίστρια αποτέλεσε ένα ντοκιμαντέρ του 2018, που παρουσίαζε την επίθεση με βιτριόλι σε μία κοπέλα για λόγους ζήλειας. Εκεί, μάλιστα, παρουσιάστηκε και το πρόσωπο του θύματος μετά την επίθεση.