Κορωνοϊός: Προβλήματα στον μεγαλύτερο παραγωγό γαντιών λόγω του ιού

Αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Προβλήματα στον μεγαλύτερο παραγωγό γαντιών λόγω του ιού

Προβλήματα στον μεγαλύτερο παραγωγό γαντιών λόγω του κορωνοϊού, καθώς αδυνατεί να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση.Η μαλαισιανή βιομηχανία Top Glove Corp Bhd έχει τεράστιο θέμα πλέον.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο που παράγει ιατρικά γάντια στον κόσμο αγωνιά έχοντας να αντιμετωπίσει αφ' ενός μία σημαντική έλλειψη προσωπικού και αφ' ετέρου την αυξημένη ζήτηση από χώρες, που, όπως οι ΗΠΑ, προοδευτικά στερεύουν από υλικό προστασίας του υγειονομικού προσωπικού, εξαιτίας των μεγάλων διαστάσεων που έχει λάβει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η μαλαισιανή βιομηχανία Top Glove Corp Bhd, στην οποία κατασκευάζεται το ένα στα πέντε ιατρικά γάνια που κυκλοφορούν στον κόσμο, έχει ανάγκη να προσλάβει άλλους τουλάχιστον 700 εργάτες, καθώς οι παραγγελίες από την περασμένη εβδομάδα έχουν διπλασιασθεί, ενημέρωσε σήμερα η εταιρεία το πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα, η διεύθυνσή της έχει ενημερώσει ήδη πως δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει την πολλαπλάσια αυτή ζητηση και η προσπάθειά της να προσλάβει επιπλέον προσωπικό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τον στόχο να προσθέσει γρήγορα νέες γραμμές παραγωγής, μιας και τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στη μετακίνηση των πολιτών για έναν μήνα, αλλά κι η αδυναμία λόγω απαγόρευσης μεταφοράς εισαγόμενων εργατών από το Νεπάλ--την κύρια πηγή εργατικών χεριών στη Μαλαισία--, καθιστούν αδύνατη την εξεύρεση νέου δυναμικού. Δείτε και ποιος θρυλικός ηθοποιός πέθανε από τον ιό

«Ήδη βιώνουμε μία έλλειψη εργατικού δυναμικού από την αρχή του έτους, όμως αυτή έχει γίνει πιο σοβαρή μετά την εφαρμογή των διαταγών για έλεγχο των μετακινήσεων. Μέχρι σήμερα, λόγω της εκτόξευσης της ζήτησης, χρειαζόμαστε ανειδίκευτο προσωπικό, ιδίως για να επισπεύσουμε την συσκευασία και τον ποιοτικό έλεγχο του προϊόντος, έτσι ώστε το έτοιμο υλικό να αποστέλλεται τάχιστα στους πελάτες μας», εξηγεί ο διευθυντής της εταιρείας Λιμ Γουΐ Τσάι.

Πάντως, παρά τους περιορισμούς, η εταιρεία έχει καταφέρει να προσλάβει περίπου 300 εργαζόμενους τον περασμένο μήνα κι έχει αποταθεί σε εταιρείες παροχής προσωπικού ενώ στην προσπάθειά της αυτή έχει στραφεί στο εγχώριο εργατικό δυναμικό, πραγματοποιώντας συνεντεύξεις μέσω κλήσεων στο WhatsApp. Η Top Glove απασχολεί 18.000 εργαζομένους σε 44 εργοστάσια σε τρεις χώρες και έχει τη δυνατότητα να παράγει 73,8 εκατ. ιατρικά γάντια τον χρόνο, όγκο που θέλει να αυξήσει λόγω της παγκόσμιας έλλειψης.

Η ίδια η Μαλαισία, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός ιατρικών γαντιών στον κόσμο, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στη νοτιοανατολική Ασία, με 2.908 νοσούντες.

protothema.gr

Εκτός από τον παραγωγό γαντιών δύσκολες ώρες περνάει και γνωστός τραγουδιστής που είναι στην εντατική λόγω του ιού

Δύσκολες ώρες περνάει γνωστό τραγουδιστής και θρύλος της folk μουσικής. Βρέθηκε θετικός στο τεστ που έκανε για τον φονικό ιό κορωνοϊό και λόγω του ότι βρίσκεται στις ευπαθείς ομάδας, νοσηλεύεται σε εντατική μονάδα του νοσοκομείο.

Ο λόγος για τον 73χρονο John Prine. Μάλιστα μετά την ανακοίνωση που έγινε για την υγεία του, η Τζόαν Μπαέζ από την κουζίνα του σπιτιού της, τού αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του που είχε παίξει στο παρελθόν και το οποίο συγκαταλέγεται στις εμβληματικές ερμηνείες της: το «Hello in There».

Τραγουδιστής κορωνοϊός

«Θέλω να τραγουδήσω ένα τραγούδι για τον John Prine - που είναι φίλος και ομότεχνός μου τραγουδιστής -τραγουδοποιός- και τη γυναίκα του, τη Φιόνα» είπε στην κάμερα η Μπαέζ. «Ο John είναι σε κρίσιμη κατάσταση σε μηχανικό αναπνευστήρα λόγω του COVID-19 και η σύζυγός του επίσης αποδείχθηκε θετική στο τεστ. John, αυτό το τραγούδι από τα δικά σου που έχω τραγουδήσει είναι ένα από τα τραγούδια του ρεπερτορίου μου που ζητούν περισσότερο απ' όλα, για περισσότερα από 40 χρόνια. Αφησέ με λοιπόν να σου το τραγουδήσω και να το στείλω μαζί με τις καλύτερες ευχές μου και τις προσευχές μου», είπε η ίδια.

Το τραγούδι είχε αρχικά τραγουδήσει η Μπαέζ στο αγαπημένο της άλμπουμ, το «Diamonds and Rust», το 1975. Με την κιθάρα της τραγουδά μπροστά στην κάμερα: «Ya' know that old trees just grow stronger / And old rivers grow wilder ev'ry day / Old people just grow lonesome / Waiting for someone to say "Hello in there, hello"».