Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι

Στους 690 οι νεκροί

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι

Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν στη χώρα μας.

Ειδικότερα, κατέληξε ένας 73χρονος που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του ΑΧΕΠΑ και ένας 86χρονος που νοσηλευόταν από τις 25 Οκτωβρίου, επίσης σε απλή κλίνη στον Ευαγγελισμό. Και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας είναι 675. Να υπενθυμίσουμε πως επιστρέφουν τα SMS για τις μετακινήσεις, διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Πηγή: Protothema.gr

Κορωνοϊός: Ανακοινώνεται καθολικό lockdown για ένα μήνα

Γενικό lockdown θα ανακοινώσει την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την αύξηση των διασωληνωμένων, ο πρωθυπουργός δεν είχε άλλη λύση από το να κάνει δεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων που ζητούσαν γενικό lockdown εδώ και καιρό.

Οι αριθμοί που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, είναι εφιαλτικοί: 2.646 κρούσματα, 179 διασωληνωμένοι και 18 θάνατοι. Ανακοινώθηκε, δηλαδή, ρεκόρ κρουσμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Ετσι, με αυτή τη δραματική αύξηση ως δεδομένο και υπό τον φόβο ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα (ήδη καταγραφόταν ανοδική πορεία), ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που είχε με τους λοιμωξιολόγους το μεσημέρι της Τετάρτης έκανε δεκτή την εισήγησή τους και αποφάσισε να ανακοινώσει γενικό lockdown στη χώρα. Δείτε αναλυτικά τον χάρτη των κρουσμάτων.

Στην ενημέρωση που θα κάνει ο πρωθυπουργός την Πέμπτη, στις 12:00, από το Μέγαρο Μαξίμου θα είναι μαζί του και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Σωτήρης Τσιόδρας θα δεχθούν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για το lockdown, τις ΜΕΘ και την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας γενικότερα.

Lockdown Ελλάδα

Την ανακοίνωση που θα κάνει ο πρωθυπουργός για lockdown στη χώρα ήρθε να επιβεβαιώσει με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Υγείας. Οπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων εισηγήθηκε στην κυβέρνηση lockdown σε όλη τη χώρα για τον επόμενο ένα μήνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, πρόθεση της κυβέρνησης είναι το διάστημα αυτό να είναι μικρότερο ώστε η αγορά να κερδίσει» όλο τον Δεκέμβριο, θυσιάζοντας ουσιαστικά όλο τον Νοέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς να οδηγούμαστε σε lockdown τριών εβδομάδων με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα υλοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που ισχύει στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ethnos.gr