Κορωνοϊός: Σε συναγερμό ο Ολυμπιακός - Τέταρτο κρούσμα

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Σε συναγερμό ο Ολυμπιακός - Τέταρτο κρούσμα

Συναγερμός επικρατεί στον Ολυμπιακό, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού δε σταματούν να «χτυπούν» την ομάδα, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να ανακοινώνουν και τέταρτο.

Όπως τα τρία προηγούμενα, έτσι και το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα, μετά το τρίτο που υπήρξε πριν, απομονώθηκε και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού σχεδόν συνέπεσε με εκείνη της Ευρωλίγκας, που έκανε κι επισήμως γνωστή την αναβολή των δύο αγώνων της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στη διαβολοβδομάδα.

Οι αγώνες δηλαδή με την Μπαρτσελόνα και τη Βιλερμπάν που ήταν προγραμματισμένοι για την Τετάρτη και την Παρασκευή αντίστοιχα, δεν θα πραγματοποιηθούν και η διοργανώτρια αρχή θα ορίσει άλλες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή τους. Δημοσιογράφος θετικός στον κορωνοιό

Κορωνοϊός: 2198 τα νέα κρούσματα 59 θάνατοι και 400 διασωληνωμένοι στη χώρα μας

Ο ΕοΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2198 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι 76403, εκ των οποίων το 53.9% άνδρες.

4675 (6.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19638 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

400 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 126 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 383 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1165 θανάτους συνολικά στη χώρα. 473 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

πηγή: protothema