Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Μαρία Καστρισιανάκη

Θλίψη...

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Μαρία Καστρισιανάκη
Ενημέρωση 14.01.2021 11:47
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Πέθανε σε ηλικία 72 χρονών η δημοσιογράφος Μαρία Καστρισιανάκη, ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στο Λονδίνο επί σειρά ετών. Από το 1994 μέχρι το 2006 εργάστηκε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC.

Ποια ήταν η Μαρία Καστρισιανάκη

Οπως αναφέρει η DW η Μαρία Καστρισιανάκη πάλεψε γενναία, διακριτικά, με αξιοπρέπεια, κοντά στην οικογένειά της, το σύζυγο της, τις τρεις κόρες της και το εγγονάκι της. Με τα βιβλία στο χέρι, που τόσο αγαπούσε. Με τις ανταποκρίσεις της που μας έστελνε για όσα συνταρακτικά συνέβαιναν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία με το Brexit.

Ανταποκρίτρια του Ελληνικού Προγράμματος της Deutsche Welle από το 2009, η δημοσιογραφική της εμπειρία ήταν τεράστια και πολύτιμη. Σήμερα έφυγε από τη ζωή και ο ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης.

Πριν μετακομίσει μόνιμα το 1994 στο Λονδίνο με την οικογένειά της, ξεκίνησε τη ραδιοφωνική της σταδιοδρομία το 1983 στη ΕΡΑ1. Έγραψε και παρουσίασε μεταξύ άλλων σειρά εκπομπών με τον τίτλο Το πέταγμα του Κόνδορα και κέντρο βάρους τον πολιτισμό, την πολιτική και την ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Συνέχισε στο ίδιο πόστο με τη δημοφιλή εκπομπή Το κοινό μας μέλλον, όπου παρουσίαζε ιδέες και ειδήσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

πέθανε η δημοσιογράφος

Η Βρετανία έγινε το δεύτερο σπίτι της. Μετά την εγκατάστασή της εκεί προσελήφθη αμέσως στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC. Ως ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια εργάστηκε από το 1994 μέχρις ότου το 2006 το BBC κλείσει μια σειρά από ξενόγλωσσα προγράμματα για την Ευρώπη.

«Της Μαρίας της άρεσαν πολύ τα ταξίδια» γράφει η Ειρήνη Αναστασοπούλου στην DW. «Να γνωρίζει νέους τόπους, νέους ανθρώπους. Αλλά η μεγάλη της αγάπη ήταν τα βιβλία, που κυριολεκτικά τα ρουφούσε. Ανάμεσά τους και τα αστυνομικά. Με επαγγελματισμό, άριστη γνώση της ειδησεογραφίας, με οξυδέρκεια και κριτικό πνεύμα κατάφερνε μέσα από το ραδιοφωνικό μαγκαζίνο και την ιστοσελίδα μας να αποτυπώνει την πολυκύμαντη πορεία μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας και τις επιπτώσεις της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Στέλιος Τσολακάκης

Το τελευταίο αντίο σε μάνα και κόρη που χάθηκαν σε τροχαίο στη Κρήτη

Share