Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αύριο η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνάσιων και Λυκείων

Όλες οι πληροφορίες

Αύριο η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνάσιων και Λυκείων
Ενημέρωση 21.01.2021 22:51
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Αύριο θα συζητηθεί στην επιτροπή εμπειρογνώμων το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων και, όπως είπε η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, «είναι απόλυτη προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων».

Αυτή είναι η πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο προσανατολισμός είναι για άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο διχάζει η απόφαση για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Ο υπουργός είπε ότι και η Ελλάδα έχει πληρώσει βαρύ τίμημα, έχοντας χάσει 5.545 ανθρώπους. «Μπορεί η Ελλάδα να είναι σε χαμηλή θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες -23η ανάμεσα σε 45 ευρωπαϊκές χώρες-, αλλά κάθε θάνατος είναι ένα χτύπημα». Αναφέρθηκε στην «ωριμότητα, υπευθυνότητα, αλληλεγγύη» που έδειξε ο ελληνικός λαός κατά τις εορτές, σε αντίθεση με κοινωνίες άλλων χωρών, και έτσι, όπως είπε, δεν έχουμε τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που φοβόμασταν. Και αυτό, πρόσθεσε, είναι σημαντικό, καθώς ανοίγουν σταδιακά κάποιες δραστηριότητες και αυξάνεται η κινητικότητα, γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. Ενώ νωρίτερα έκανα λόγο για άνοιγμα σχολείων τον Φεβρουάριο.

σχολεια άνοιγμα

Ανησυχία για τη μετάλλαξη

Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τον τρόπο και την ταχύτητα που διασπείρεται η νόσος Covid-19 στην Ευρώπη. Προβληματίζει επίσης το θέμα της μετάλλαξης του ιού. «Μας απασχολεί η μετάλλαξη, η οποία φαίνεται ότι δημιουργεί πρόβλημα σε χώρες όπως η Αγγλία, η Πορτογαλία, αλλά η Ελλάδα πήρε μέτρα έγκαιρα και ευτυχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτήν τη στιγμή», είπε η κυρία Γκάγκα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις μεταλλάξεις, ανέφερε, προσθέτοντας ότι στην Πορτογαλία φαίνεται να είναι το 20% των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη και οι επιστήμονες στη χώρα θεωρούν ότι μπορεί να παίζει ρόλο αυτή η μετάλλαξη για τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα της νόσου, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και η χαλάρωση των μέτρων κατά τις εορτές, με συνέπεια την επιδημιολογική επιδείνωση.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η μετάλλαξη θα ελεγχθεί και, όπως είπε, φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στα εμβόλια, «αλλά επειδή αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, με προσεκτικό άνοιγμα σιγά-σιγά της οικονομίας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε με ασφάλεια στον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Χάρτης Κρουσμάτων: Στην Αττική τα 228

Lockdown: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων

Share