Επίθεση με βιτριόλι: Τα δώρα που έστειλαν παιδάκια στην Ιωάννα μέσα στο νοσοκομείο

Τα μοιράστηκε με τον κόσμο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επίθεση με βιτριόλι: Τα δώρα που έστειλαν παιδάκια στην Ιωάννα μέσα στο νοσοκομείο

Σε όγδοο χειρουργείο υποβλήθηκε πριν από μερικές μέρες η Ιωάννα Παλιοσπύρου, με την ίδια ωστόσο να είναι αρκετά χαρούμενη, λόγω ενός δώρου που έλαβε.

Έναν χρόνο μετά την επίθεση με βιτριόλι, η Ιωάννα συνεχίζει να υποβάλλεται σε αρκετά χειρουργεία, ενώ μας έδειξε για πρώτη φορά ένα μέρος του χεριού της με τα σοβαρά εγκαύματα που έχει υποστεί.

Η Ιωάννα βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο και δέχεται καθημερινά πολλά μηνύματα από ανθρώπους στηρίζουν την ίδια και τον αγώνα της. Σήμερα, η ίδια θέλησε να μοιραστεί κάποιες ζωγραφιές που ετοίμασαν για εκείνη κάποια παιδάκια, μια κίνηση αρκετά συγκινητική και τρυφερή.

Οι ζωγραφίες που έλαβε η Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι ζωγραφίες Ιωάννας 2

Επίθεση με βιτριόλι ζωγραφίες Ιωάννας

«Παλεύουμε για το αφτί της Ιωάννας»

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου επικοινώνησε με την εκπομπή Live News και μεταξύ άλλων εξήγησε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η θεραπεία της, ένα χρόνο μετά την βάναυση επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε με βιτριόλι και μετά το 8ο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε.

«Έξι μήνες μετά το τελευταίο χειρουργείο, έπρεπε να επέμβουμε πάλι. Πήγαν όλα καλά. Ήταν η σωστή στιγμή και για την Ιωάννα, για την επούλωση των πληγών της, αλλά και για εμάς στο Θριάσιο. Η Ιωάννα είναι η μόνη που ζει αυτό το δράμα. Εμείς είμαστε γύρω-γύρω, εκείνη είναι που το βιώνει.

Είναι προσωπική της επιλογή το πόσο θα επικοινωνήσει στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται γι’ αυτό. Εγώ έχω την άδειά της είναι να δίνω κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες. Ξέρω ότι αισθάνεται πραγματική ευγνωμοσύνη για την αγάπη που έχει πάρει. Επιλέγει αυτή τη στιγμή να δείξει ένα μικρό κομμάτι του τι της συμβαίνει, έτσι για να πει ένα ευχαριστώ.

Της έχουμε πει από την πρώτη στιγμή πως ο δρόμος είναι μακρύς, τα αποτελέσματα θα είναι ό,τι μπορούμε καλύτερο.

Παλεύουμε με το αφτί, δεν υπάρχει πτερύγιο αλλά ένας ακουστικός πόρος, μπήκαμε στο χειρουργείο και προσπαθήσαμε να το ανοίξουμε γιατί διαφορετικά θα έχει πρόβλημα στην ακοή, έχουμε το μάτι που πρέπει να είναι καλυμμένο, έχουμε τον τράχηλο που ρικνώνεται, της κάναμε λιπομεταφορά, χρησιμοποιήσαμε αυξητικούς παράγοντες από το αίμα της για την βελτίωση των ουλών. Χρησιμοποίησαμε βλαστοκύτταρα… Είναι πολλά αυτά που έγιναν και θα γίνουν», είπε χαρακτηριστικά η γιατρός της Ιωάννας.