Πανελλήνιες 2021: Αύριο μετά τις 13:00 οι βαθμολογίες

Πώς θα τις λάβετε με sms

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πανελλήνιες 2021: Αύριο μετά τις 13:00 οι βαθμολογίες

Οι βαθμολογίες για τις πανελλήνιες θα αναρτηθούν και επίσημα αύριο Παρασκευή στα λύκεια της χώρας.

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι βαθμολογίες των πανελληνίων για τα ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ θα αναρτηθούν μετά τις 13:00 το μεσημέρι.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικέ του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Αύριο οι βαθμολογίες

Πάντως, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν την βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρωνυμό του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Κάτι το οποίο είναι σχετικά πρωτόγνωρο είναι πως φέτος για πρώτη φορά οι μαθητές/υποψήφιοι θα μπορούν να λάβουν την βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο αφού πρώτα έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Επιπλέον, κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.

Ποιο ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις;

Συγκινημένος ο Αλέξης Τσίπρας ενθάρρυνε τα παιδία που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις λέγοντας τους κάποιες συγκεκριμένες ευχές

«Το μέλλον είναι ένας στίβος διαρκείας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ,Αλέξης Τσίπρας .

«Ψύχραιμοι, δυνατοί, με πείσμα και θέληση, να δώσετε τον αγώνα των Πανελληνίων που ξεκινά σήμερα. Αλλά να γνωρίζετε ότι δεν είναι αγώνας δίχως αύριο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram. «Το μέλλον είναι ένας στίβος διαρκείας, με ανοιχτές και κλειστές στροφές, νίκες, ήττες και θριάμβους, που κρίνεται κάθε μέρα», τονίζει ο κ. Αλέξης Τσίπρας και εκφράζει τις πιο θερμές ευχές του για καλή επιτυχία στους μαθητές και τις οικογένειες τους που στέκονται δίπλα τους.

Ευχές του Αλέξη Τσίπρα για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες